skip to Main Content
Opnames voor nieuwe Bourne 5 film veranderen Santa Cruz de Tenerife in Athene

Opnames voor nieuwe Bourne 5 film veranderen Santa Cruz de Tenerife in Athene

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

bourne2aTENERIFE – De hoofdstad van het Canarische Eiland Tenerife wordt gedurende de komende weken omgetoverd tot een grote filmset. De opnames voor de nieuwe Bourne 5 film zullen deze woensdag beginnen en de stad Santa Cruz de Tenerife omtoveren tot de Griekse hoofdstad Athene.

De filmcrew van Universal Pictures heeft overal in de stad reclameborden opgehangen met daarop Griekse teksten zodat de filmbezoeker straks meent in Athene te zijn terwijl er eigenlijk wordt opgenomen op het Spaanse eiland. Waarom de filmmaatschappij en producenten van de Bourne films heeft gekozen voor Tenerife in plaats van Athene is niet helemaal bekend. Waarschijnlijk heeft de huidige politieke situatie er iets mee te maken of het feit dat het makkelijker en goedkoper is om te filmen in Spanje.

Hoe dan ook, Santa Cruz de Tenerife is nu een stukje Griekenland met reclameteksten voor telefonie, parfums en yoghurt in het Grieks. Verwacht wordt dat men vanaf woensdag gedurende vier weken met opnames bezig zal zijn in de Canarische stad en op het eiland. Het is voor het eerst dat er een Hollywood film wordt opgenomen in de hoofdstad van Tenerife. Eerder werden er al Hollywood films opgenomen op het eiland maar nog nooit in de hoofdstad. Gedurende 30 dagen zal er dagelijks zo’n 250.000 euro worden besteed tijdens het filmen op het eiland.

Naast de enorme filmcrew is natuurlijk ook de hoofdrolspeler Matt Damon te zien op het eiland. Dinsdag werd hij gespot in het hotel waar hij verblijft waar hij bezig was met trainen en niet te beroerd was om met voorbijgangers op de foto te gaan. Ook de actrice Julia Stiles, iets minder bekend, is gezien op het eiland. Voor de opnames maakt men tevens gebruik van zo’n 1.000 figuranten afkomstig van het eiland – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken