skip to Main Content
Het Playa de Los Muertos in Almería opnieuw gekozen tot beste strand van Spanje

Het Playa de Los Muertos in Almería opnieuw gekozen tot beste strand van Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Elk jaar presenteert de Spaanse krant 20Minutos een competitie waarbij de lezers kunnen aangeven welk strand in Spanje het beste is. Net zoals in 2007 en de op drie opeenvolgende jaren 2015, 2016 en nu 2017 is het Playa de Los Muertos in de gemeente Carboneras in de provincie Almería in Andalusië gekozen tot het beste strand van Spanje. Als tweede eindigde het Playa de Las Catedrales in Ribadeo en als derde het Playa Bolonia in Tarifa.

De lezers van de krant 20Minutos hebben de hele zomer de tijd gehad om punten te geven aan de beste stranden van het land. Met 28.924 punten eindigde het Playa de Los Muertos middenin het Cabo de Gata natuurpark en gelegen in de gemeente Carboneras in Almería (Andalusië) als eerste op de lijst. Met dat puntenaantal haalde dit strand 2.400 punten meer dan de nummer twee, het Playa de Las Catedrales in Ribadeo, provincie Lugo (Galicië) welke eindigde met 26.508 punten. Als derde op de lijst eindigde het Playa de Bolonia in Tarifa, provincie Cádiz (Andalusië) met 24.160 punten.

Andere stranden die de top 20 lijst wisten te behalen zijn Las Dunas in Corralejo (4) op Fuerteventura, Playa de A Lanzada in de gemeente O Grove (5) in Galicië, Playa de Gulpiyuri (6) en het Playa de Torimbia (7) in Asturië. Het strand van de Cala Macarella (8) op Menorca, de duinen van het Playa de Maspalomas (9) op Gran Canaria en het Playa de La Concha (10) in San Sebastian in Baskenland maken de top 10 lijst compleet.

Op 11 staat het Playa de Berria en op 12 het Playa de Trengandin, beiden in Cantabrië gevolgd door 13 het bekende Playa de Ses Illetes op Formentera, op 14 Playa de la Granadella de Jávea in de Comunidad Valenciana, op 15 Playa de Calblanque in Murcia, op 16 Playa Norte in Peñíscola in de Comunidad Valenciana, op 17 Playa de Laga de Ibarrangelu in Baskenland, op 18 Playa de Aiguablava in Begur en op 19 de Cala de Sa Futadera in Tossa de Mar, beiden in Catalonië. Op de laatste plaats 20 staat La Manga del Mar Menor in Murcia.

Ongetwijfeld heb je wel eens gehoord of gelezen over deze stranden en misschien heb je er zelf wel op het zand gelegen maar Spanje heeft uiteraard nog veel meer mooie stranden en baaien. Welke is jouw favoriet?

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
 1. Heel mooi maar levens gevaarlijk bijna mijn kinderen
  verloren door de sterke stromingen.
  Dat was de laatste keer en een eind lopen naar het strand.
  nee dankje alleen de naam al.

 2. Het zou mooi zijn indien er bij de foto’s zou staan waar ze genomen zijn…..iemand ?

 3. Ze gaan toch niet proberen toeristen te lokken zeker naar Costa Plastica. Het is gewoon een schandaal hoe heel de kustlijn van Mijas tot voorbij Almeria nu al ontsiert is door plastiek serres.Ik rij erlangs omdat het niet anders kan , maar anders liet ik deze kuststreek links liggen.

  1. maar … dan moet je daarna iets verder kijken. De kust van Alicante en ook die van de Costa del Sol staan ook vol met flats en hotels en wijken en golfbanen etc. Buiten al het plastic (waar overigens je sla, tomaten, komkommers etc. vandaan komen) is meer dan de helft van de kustlijn van Almería is NIET bebouwd en wonderschoon, vooral in het geboed Cabo de Gata. Als je daar nog nooit geweest bent moet je datz eker ens doen.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken