skip to Main Content
Nog nooit eerder vertoond in het tennis: Beste mannelijke en vrouwelijke spelers komen uit Spanje

Nog nooit eerder vertoond in het tennis: Beste mannelijke en vrouwelijke spelers komen uit Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

TENNIS – Dit is in het internationale tennis nog nooit eerder gebeurd en Spanje heeft de eer. Zowel de beste mannelijke alsook de beste vrouwelijke tennister kwamen gedurende een korte tijd beiden uit Spanje. Voor het eerst in de geschiedenis stond Rafael Nadal bij de ATP op de nummer een positie en tegelijkertijd ook Garbiñe Muguruza bij de WTA. Geen enkel ander land waar goede tennissers vandaan komen heeft dit ooit voor elkaar gekregen. Men kan dus nu wel zeggen dat Spanje niet meer alleen voetballand is maar ook heer en meester(es) in de tenniswereld.

Voor Rafael Nadal is de nummer één positie niets nieuws meer aangezien de nu 31-jarige tennisser uit Mallorca al vaker op die gewilde positie stond. De laatste keer dat hij bovenaan de lijst stond was op 6 juli 2014. Nadal heeft op dit moment 7.645 punten waarmee hij er meer heeft dan de nummer twee Andy Murray met 7.150 punten en Roger Federer op de nummer drie positie met 7.145 punten op de ATP (Association of Tennis Professionals) lijst.

De 23-jarige Spaanse tennisster Garbiñe Muguruza heeft 5.060 punten bij elkaar gespeeld waarmee ze de nummer een positie heeft gehaald bij de WTA (Women’s Tennis Association). Die positie duurde echter niet heel erg lang omdat ze van haar troon werd gestoten door Karolina Pliskova uit de Tsjechische Republiek nadat ze de wedstrijd verloor van de Amerikaanse Coco Vandeweghe. De Spaanse Garbiñe is nu met 5.860 punten gezakt naar de derde plaats, achter de Roemeense Simona Halep met 6.385 punten en de Tsjechische Karolina Pliskova met 6.390 punten.

Garbiñe Muguruza wist in 2016 het Franse Roland Garros te winnen en in 2017 het Britse Wimbledon op naam te schrijven waarbij ze Venus Williams wist te verslaan. Garbiñe Muguruza Blanco (23) is een professioneel tennisspeelster uit Spanje. Muguruza heeft een Spaanse vader (met een Baskische naam) en een Venezolaanse moeder en woont het grootste deel van het jaar in Zwitserland. Ondanks haar geboorte in Caracas in Venezuela speelt Garbiñe Muguruza onder Spaanse nationaliteit het internationale tennis.

Spanje heeft een goede band met het tennis waarbij zowel vrouwelijke alsook mannelijke spelers al vaker op de nummer een positie hebben gestaan. Zo stond Arantxa Sánchez Vicario drie keer op de nummer een positie in 1995 waarbij ze in totaal twaalf weken bovenaan de lijst wist te blijven staan. Carlos Moya wist in 1999 twee weken de nummer een positie te behouden en Juan Carlos Ferrero acht weken in 2003. Rafael Nadal is echter de Koning van het Spaanse tennis aangezien hij het gepresteerd heeft om 144 weken achter elkaar de nummer een positie te behouden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 7 reacties
      1. Ik heb zelf ook niet veel met wielrennen. Maar de afgelopen 3 weken was de Vuelta , de Spaanse wielerronde, op de televisie te zien. Ik heb echt genoten van de beelden van het landschap en natuurlijk van deze sporters! Alberto Contador neemt morgen afscheid van zijn profcarrière en reed vandaag een zeer indrukwekkende wedstrijd, door een prachtig natuurgebied. En naar wat ik heb begrepen van het commentaar is hij een grote Spaanse sportheld!

        1. Dat is dan een zeer gekleurde mening van de commentator, want deze “sportheld” is in 2012 voor 2 jaar geschorst, omdat hij doping had gebruikt. Ook moest hij zijn Tourzege uit 2010 en Giro-overwinning uit 2011 inleveren. Maar natuurlijk geloofde men dit in Spanje toen absoluut niet en dus blijkbaar nog steeds niet.???

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken