Populaire Spaanse zanger Camilo Sesto (72) overleden

Oeps ... foto ontbreekt!

Populaire Spaanse zanger Camilo Sesto (72) overleden

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Wellicht heb je nog nooit van hem gehoord maar in Spanje omschrijft men de zanger Camilo Sesto wel eens als de Spaanse Michael Jackson. Camilo overleed zondag 8 september op 72-jarige leeftijd als gevolg van een nierfalen nadat de op 16 september 1946 in Alcoy (Alicante) geboren zanger ruim 50 jaar op het podium heeft gestaan en miljoenen albums heeft verkocht.

Als men het over populaire oudere Spaanse zangers heeft komen al snel enkele namen naar boven zoals Julio Iglesias, Rafael, Joaquín Sabina, Joan Manuel Serrat, Manolo Escobar en Camilo Sesto. De nu overleden Camilo was een van Spanje’s meest internationale zangers van de afgelopen 50 jaar.

Tijdens de jaren 1970, 1990 en 2000 creëerde Camilo veel hit-nummers. Bijna elk nummer kwam uit zijn enige inspiratie en hij was ook de auteur, vertaler, componist en producent van al zijn werken. Camilo Sesto heeft het record van 2 optredens per dag gedurende 20 opeenvolgende dagen in Madison Square Garden in de jaren ’80.

Camilo Sesto zong hoofdzakelijk in het Spaans maar hij heeft ook liedjes gezongen in het Catalaans, Engels, Italiaans, Duits, Portugees en Japans. Hij heeft een album in het Engels uitgebracht en diverse van zijn klassiekers werden vertaald in andere talen en gezongen door andere bekendheden. 

Camilo Sesto heeft maar liefst 52 nummer 1 hits gehad en wist wereldwijd meer dan 175 miljoen albums te verkopen exclusief alle hits en albums die Camilo schreef voor andere bekende artiesten.

Hieronder enkele van zijn bekende nummers.

https://youtu.be/_SNc07Duhac
https://youtu.be/-sFyAQyt6sc
https://youtu.be/e76XFKM1GMU
Ga naar de inhoud