AliExpress gaat concurrentie aan met Amazon en Correos met eigen lockers

AliExpress gaat concurrentie aan met Amazon en Correos met eigen lockers
Beeld: Twitter

AliExpress gaat concurrentie aan met Amazon en Correos met eigen lockers

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Chinese online winkel AliExpress gaat de concurrentie aan met de Amerikaanse concurrent Amazon door eigen lockers te plaatsen in Spanje. Klanten van AliExpress kunnen gebruik maken van deze rode lockers om hun bestelde artikelen te laten bezorgen om ze daar later zelf op te halen. Amazon maakt al gebruik van eigen gele lockers en ook de Spaanse post Correos heeft op veel plaatsen gele lockers staan.

Als je iets online koopt bij AliExpress hoef je vanaf nu niet meer thuis te zijn om te wachten op je pakketje. Want het is nu of binnenkort mogelijk om je bestelling af te laten leveren bij een rode AliExpress Pickup locker (taquillas). AliExpress wil in Spanje nog voor het einde van het jaar 600 lockers installeren maar op dit moment zijn er 200 te vinden in Madrid en Barcelona.

De 600 lockers komen bij de 2.700 ophaalpunten die AliExpress al heeft bij het logistiek bedrijf Celeritas. Bij bestelling kun je in plaats van je eigen huisadres kiezen voor bestelling bij de dichtstbijzijnde AliExpress locker, indien aanwezig natuurlijk. De klant ontvangt dan een QR code die eenmaal bij de locker gescand kan worden. Een andere manier is het introduceren van een code die na bestelling wordt gegeven.

Ga naar de inhoud