AliExpress gaat concurrentie aan met Amazon en Correos met eigen lockers

AliExpress gaat concurrentie aan met Amazon en Correos met eigen lockers
Beeld: Twitter

AliExpress gaat concurrentie aan met Amazon en Correos met eigen lockers

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – De Chinese online winkel AliExpress gaat de concurrentie aan met de Amerikaanse concurrent Amazon door eigen lockers te plaatsen in Spanje. Klanten van AliExpress kunnen gebruik maken van deze rode lockers om hun bestelde artikelen te laten bezorgen om ze daar later zelf op te halen. Amazon maakt al gebruik van eigen gele lockers en ook de Spaanse post Correos heeft op veel plaatsen gele lockers staan.

Als je iets online koopt bij AliExpress hoef je vanaf nu niet meer thuis te zijn om te wachten op je pakketje. Want het is nu of binnenkort mogelijk om je bestelling af te laten leveren bij een rode AliExpress Pickup locker (taquillas). AliExpress wil in Spanje nog voor het einde van het jaar 600 lockers installeren maar op dit moment zijn er 200 te vinden in Madrid en Barcelona.

De 600 lockers komen bij de 2.700 ophaalpunten die AliExpress al heeft bij het logistiek bedrijf Celeritas. Bij bestelling kun je in plaats van je eigen huisadres kiezen voor bestelling bij de dichtstbijzijnde AliExpress locker, indien aanwezig natuurlijk. De klant ontvangt dan een QR code die eenmaal bij de locker gescand kan worden. Een andere manier is het introduceren van een code die na bestelling wordt gegeven.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.