Gemiddelde bruto maandloon bereikt maximum hoogte maar is niet overal gelijk in Spanje

Gemiddelde bruto maandloon bereikt maximum hoogte maar is niet overal gelijk in Spanje
Beeld: 123rf

Gemiddelde bruto maandloon bereikt maximum hoogte maar is niet overal gelijk in Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Uit een onderzoek van Adecco blijkt dat het gemiddelde bruto maandloon in Spanje gestegen is naar 1.701 euro. Dit is een gemiddeld maandloon en niet het meest voorkomende of gebruikelijke maandloon. Terwijl dit het hoogste maximale maandloon ooit is, is dat bruto ‘salario medio’ niet in elke autonome regio gelijk.

Het gemiddelde bruto maandloon is volgens de gegevens van Adecco 1.701 euro, dat is 3 procent meer dan in 2020. Maar dat gemiddelde maandloon is niet in alle 17 autonome regio’s gelijk want wat iemand gemiddeld verdient in de Madrid regio of Baskenland is veel meer dan wat iemand gemiddeld verdient in Extremadura of de Canarische Eilanden.

Werknemers in de Madrid regio verdienen gemiddeld het meest met een maandloon van 2.019 euro bruto, dat is 318 euro meer dan het landelijk gemiddelde van 1.701 euro. In het Baskenland is het gemiddelde bruto maandloon iets minder met 2.016 euro wat 305 euro meer is dan het landelijk gemiddelde.

Navarra is de derde autonome regio met het hoogste gemiddelde maandloon met 1.887 euro gevolgd door Catalonië met 1.802 euro gemiddeld en Asturië met gemiddeld per maand 1,714 euro. Dit zijn de enige regioś die gemiddeld een maandloon hebben hoger dan het landelijke gemiddelde van 1.701 euro bruto per maand.

Onder het landelijk gemiddelde zijn de overige autonome regio’s te vinden. In Cantabrië en Aragón is het gemiddelde bruto maandloon respectievelijk 1.640 en 1.613 euro en in Galicië en de Valencia regio wordt gesproken over respectievelijk 1.577 en 1.553 euro bruto per maand.

In La Rioja is dit gemiddelde bruto maandloon 1.545 euro gevolgd door Andalusië met 1.517 euro, Murcia regio met 1.509 euro, Balearen met 1.496 euro, Extremadura met 1.389 euro en de Canarische Eilanden met 1.324 gemiddeld per maand. 

Op de Canarische Eilanden verdient men dus volgens het onderzoek 377 euro minder dan het gemiddelde landelijke bruto maandloon en gemiddeld 695 euro per maand minder dan in de Madrid regio.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.