Search
menu
Search

Spaanse regering betaalt 1,2 miljoen euro voor nieuwe iPhones en Android smartphones

Spaanse regering betaalt 1,2 miljoen euro voor nieuwe iPhones en Android smartphones
Beeld: Freepik

Spaanse regering betaalt 1,2 miljoen euro voor nieuwe iPhones en Android smartphones

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het is niet de eerste keer en volgens de Spaanse regering is het tijd voor een update of upgrade van de mobiele telefoons van de 350 parlementariërs en 275 ondersteunend personeel. Daarom zal de regering 1,2 miljoen euro besteden aan de laatste modellen smartphones zoals iPhones en Android telefoons die de gedupeerden en het ondersteunend personeel gebruiken.

Het Congres van Afgevaardigden heeft een budget vrijgemaakt van 1,2 miljoen euro om de 625 oude Samsung en iPhones te wijzigen voor nieuwere en veiligere versies. De laatste keer dat dit gebeurde was vijf jaar geleden in 2018 en de besturingssystemen zijn inmiddels verouderd waardoor deze modellen geen updates meer krijgen.

In totaal gaat het om 1.018.789 euro om de 350 iPhones 8 te veranderen omdat deze vanaf 2023 geen updates meer krijgen. De 275 Samsung telefoons met Android moeten ook veranderd worden omdat deze een ouder en kwetsbaarder besturingssysteem hebben.

De 350 nieuwe iPhones hebben een prijskaartje tussen de 900 en 1.800 euro per stuk waarbij geschreven wordt dat de kans groot is dat er iPhones 13 gekocht worden met een minimumprijs van 1.259 euro per stuk. Er is echter ook een mogelijkheid dat men meteen overschakelt naar de iPhones 14 maar dat prijskaartje is met 2.000 euro per stuk wel veel hoger.

Daarnaast moeten er ook 275 mid-range telefoons worden gekocht voor het ondersteunend personeel. Deze zullen uitgerust zijn met het Android 12 besturingssysteem met upgrades naar de volgende systemen. Om welk merk smartphones het gaat is bij deze telefoons nog niet bekend.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?