Search
menu
Search

Prefab passiefhuizen vanaf 50.000 euro en gemaakt in Spanje

Prefab passiefhuizen vanaf 50.000 euro en gemaakt in Spanje
Beeld: Mohma / web

Prefab passiefhuizen vanaf 50.000 euro en gemaakt in Spanje

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PAMPLONA – Geprefabriceerde huizen zijn helemaal in tegenwoordig, deels vanwege de prijs en deels vanwege de snelheid van bouwen. Maar wist je dat er ook prefab passiefhuizen bestaan en dat deze al vanaf 50.000 euro in Spanje gemaakt worden? In dit geval gaat het om de modellen ‘Mohma’ van het bedrijf Woodville uit Navarra.

Iedereen weet inmiddels wel wat een prefab huis is maar niet iedereen is bekend met de term passiefhuis of ‘passivhaus’ in het Spaans. Een passiefhuis is een gebouw dat voldoet aan de eisen van het passiefhuis-certificaat. Alle passiefhuizen mogen niet meer dan 15 kWh/m² per jaar verbruiken voor ruimteverwarming. Een passiefhuis gebruikt vier keer minder energie dan een nieuwbouwwoning en stoot 54% minder CO2 uit dan een nieuwbouwwoning. Er zijn heel wat regels aan verboden om een huis een passiefhuis te mogen noemen maar Woodville houdt daar rekening mee.

Woodville uit Navarra biedt drie modellen aan die allemaal de naam ‘Mohma’ hebben gekregen. Ze zijn voorzien van een uitstekende thermische isolatie, hoogwaardige deuren en ramen, mechanische ventilatie met warmteterugwinning en hebben een luchtdichting om tocht zoveel mogelijk te vermijden.

De ‘Mohma’ prefab passiefhuizen zijn gemaakt van ecologische hout modules die aan de buitenzijde zijn bekleed met geprofileerd plaatstaal om ervoor te zorgen dat het hout in perfecte staat behouden blijft. Het ontwerp heeft de vorm van een gewelf en is geïnspireerd op de natuur aangezien het een biomimetische architectuur is die het huis probeert te verbinden met de omgeving. De ‘Mohma’ huizen kunnen volledig gemeubileerd worden gekocht en met alles wat je nodig hebt om direct na installatie de nieuwe woning te betrekken. Er zijn drie versies van ‘Mohma’ passiefhuizen: 

mohma compact

De ‘Mohma Compact’ is de kleinste versie (2-4 personen) met een oppervlakte van 28,5 vierkante meter verdeeld over twee verdiepingen. Het heeft een woon- eetkamer met geïntegreerde keuken, een los toilet en losse douche en twee eenpersoonsbedden die via een trap op de verdieping te bereiken zijn. De vanafprijs is 50.000 euro voor het basismodel en 58.000 euro voor het basismodel+ (prijzen exclusief belastingen).

mohma standard

De ‘Mohma Standard’ is de middelgrote versie (4-6 personen) met een oppervlakte van 39,4 vierkante meter verdeeld over twee verdiepingen. Het heeft een woon- eetkamer met geïntegreerde keuken, een los toilet en losse douche en een tweepersoonsbed dat via een trap op de verdieping te bereiken is. De vanafprijs is 62.000 euro voor het basismodel en 71.000 euro voor het basismodel+ (prijzen exclusief belastingen).

mohma premium

De ‘Mohma Premium’ is de grootste versie (6-8 personen) met een oppervlakte van 61,4 vierkante meter verdeeld over twee verdiepingen. Het heeft een woon- eetkamer met geïntegreerde keuken, een kamer met stapelbed of een eenpersoonsbed, een los toilet en losse douche met een extra tweede badkamer, een slaapkamer voor twee personen en een tweepersoonsbed dat via een trap op de verdieping te bereiken is. De vanafprijs is 73.000 euro voor het basismodel en 82.000 euro voor het basismodel+ (prijzen exclusief belastingen).

Op DEZE website zijn foto’s van het interieur te bekijken en kun je meer informatie lezen (in het Spaans en Engels).

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?