skip to Main Content
Opnames van Game of Thrones seizoen zes verhuist van Girona en Peñiscola naar Almería

Opnames van Game of Thrones seizoen zes verhuist van Girona en Peñiscola naar Almería

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

gameofthrones6aALMERÍA – De opnameploeg van de televisie serie Game of Thrones heeft al het personeel en materiaal verhuist van Peñiscola om verder te gaan met de opnames in de provincie Almería. Als eerste werden er deze zomer opnames gemaakt in en rond Girona daarna in Peñiscola en nu dan in Almería.

De opnames zullen plaats vinden in natuurgebieden El Chorillo, de Sierra Almahilla en Pechina. Ook zal men nog kort opnames maken in het Gabo de Gata natuurpark waar met name gekozen is voor delen die woestijnachtig zijn en waar het licht goed is. Het is nu juist in deze gebieden waar ook al opnames werden gemaakt voor diverse films zoals de laatste Exodus van Ridley Scott.

De opnameploeg en alles daaromheen omvat zo’n 500 mensen, een enorm aantal die moeten slapen, eten, drinken en vervoer moeten hebben. Het grootste deel van deze medewerkers zal verblijven in dorpen zoals Tabernas, Sorbas, Mesa Roldán en Carboneras.

De hele opnames in dit deel van Andalusië zal de streek zeker 8 miljoen euro op gaan leveren. Daarnaast zijn opnames in dit deel van het land een goede reclame voor het toerisme, iets wat wel gebleken is in Sevilla en Córdoba waar vorig jaar opnames werden gemaakt. In Sevilla zijn de bezoekersaantallen in het Real Alcazar flink toegenomen na de uitzending van seizoen vijf.

Ongetwijfeld dat de steden Girona, Peñiscola en het gebied Almería iets soortgelijks staat te wachten waarbij de fans van de televisieserie graag op bezoek komen op die plaatsen waar opnames werden gemaakt voor de Game of Thrones – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken