skip to Main Content
Een vijfde van de Spanjaarden maakt nog steeds geen gebruik van internet

Een vijfde van de Spanjaarden maakt nog steeds geen gebruik van internet

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

internet2aMADRID – Volgens een recent onderzoek maakt 19% van de Spanjaarden nog steeds geen gebruik van het internet. Dat wil zeggen niet thuis achter de computer en niet met de mobiele telefoon. Ondanks de prijsverlagingen van de laatste jaren maakt dus nog steeds een op de vijf Spanjaarden geen gebruik van het internet.

De redenen om geen internet te gebruiken kunnen er veel zijn zoals simpelweg geen behoefte daaraan te hebben, geen geld genoeg voor een aansluiting of vanwege andere overwegingen en hogere leeftijden.

Het deel van de Spanjaarden wat geen internet gebruikt is echter minder aan het worden. In 2005 was nog 50% van de Spanjaarden niet met het internet verbonden maar dat is dus nu gedaald naar 19%. Het grootste deel van de “non-internetters” zitten in de leeftijdscategorie 55 tot 74 jaar terwijl de jongeren tussen 16 en 29 jaar voor 98% gebruik maken van het internet.

In landen als Groot Brittannië, Zweden, Finland en Nederland is slechts een 3% van de bevolking die geen gebruik maakt van het internet en in Luxemburg is dat percentage slechts 2%. In landen als Bulgarije, Roemenië en Griekenland is het aantal niet internetters het grootste met percentages van 30% of meer.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken