skip to Main Content
Meer dan 200 vluchten op dinsdag 10 oktober geannuleerd door Ryanair vanwege stakingen in Frankrijk

Meer dan 200 vluchten op dinsdag 10 oktober geannuleerd door Ryanair vanwege stakingen in Frankrijk

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Ryanair bevindt zich de laatste maanden niet echt in rustig vaarwater waarbij er veel negatieve publiciteit is rondom de duizenden geannuleerde vluchten in september, oktober en ook komende winter. Daar komen nu deze dinsdag 10 oktober nog eens meer dan 200 routes bij die niet bevlogen gaan worden vanwege een nieuwe staking van Franse luchtverkeersleiders. Van de 212 geannuleerde vluchten hebben er 106 een verbinding met Spaanse en ook Belgische en Nederlandse vliegvelden.

De luchtverkeersleiders in Frankrijk gaan weer eens staken en dus heeft het Europese luchtverkeer weer met problemen, vertragingen en bovenal annuleringen te maken. Ryanair is een van de vliegmaatschappijen met de meeste Europese vluchten en dus ook zoals gebruikelijk de meeste annuleringen. Voor deze dinsdag 10 oktober staat gepland dat er 212 vluchten geen doorgang zullen vinden. 106 van deze vluchten hebben als beginpunt of eindbestemming Spaanse vliegvelden waarvan er diverse ook verbindingen hebben met vliegvelden in België en Nederland.

De meeste geannuleerde vluchten zijn verbindingen tussen vliegvelden in Groot Brittannië en andere Europese bestemmingen waaronder Madrid, Ibiza, Barcelona, Alicante, Reus, Palma de Mallorca en Málaga. In totaal zijn er 106 Spaanse vliegvelden die te maken zullen hebben met geannuleerde vluchten, de hele lijst is HIER te bekijken.

De meeste annuleringen in Spanje vinden plaats op vluchten op het vliegveld Alicante met 24 routes gevolgd door Barcelona en Palma de Mallorca met elk 16 routes, Madrid met 12 geannuleerde routes, 10 in Málaga en Murcia en 6 in Ibiza, Reus en Valencia.

Annuleringen

Voorlopig staan deze vluchten op de lijst: de FR139 tussen Valencia en Brussels Airport, de FR2834 tussen Barcelona-El Prat en Brussels Charleroi, de vlucht FR6911 tussen Girona en Maastricht en de FR2835 tussen Brussels Charleroi en Barcelona-El Prat. Ook de FR6912 tussen Maastricht en Girona is geannuleerd net als de FR6457 tussen Ibiza en Brussels Charleroi, de FR2924 tussen Málaga en Brussels Airport, de FR6212 tussen Dusseldorf-Weeze en Alicante en de FR6216 tussen Dusselñdorf-Weeze en Palma de Mallorca. De vlucht FR2828 tussen Brussels Charleroi en Reus is ook geannuleerd net zoals de FR2923 tussen Brussels Airport en Málaga en de FR2829 tussen Reus en Brussels Charleroi.

In het bovenstaande overzicht staan alleen de vluchten tussen Belgische en Nederlandse vliegvelden die verbindingen hebben met Spaanse vliegvelden. Op DEZE LIJST staan alle geannuleerde vluchten van dinsdag 10 oktober.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 15 reacties
 1. Zullen de mensen die gestrand zijn op Ibiza ( waarvan de vlucht geannuleerd is op 10 oktober Ryanair) misschien hun gegevens willen achter laten bij mij?
  Dan staan we sterker als we een claim of iets dergelijks willen indienen.

  Gedupeerde D.Neslo

  1. Kunnen we even met elkaar schakelen? Wij zouden ook terug zijn gevlogen vanuit Ibiza op 10 oktober.

   Groeten, Nicole

  2. Onze vlucht naar Ibiza op 10 oktober werd ook 1u van te voren geannuleerd.

   @D.Neslo hoe kan ik mijn gegevens bij jou achterlaten? heb je een e-mail?

 2. Ach , we vonden de vakantie al net iets te kort , was even werken op een terrasje met tablet om nieuwe vlucht te boeken , de autohuur te verlengen en een nog mooier app te reserveren voor 2 dagen. We gaan nog even genieten. Thuis wel weer een mailtje sturen naar euroclaim.

  1. Nou,dan kom je waarschijnlijk van een koude kermis thuis!
   Wij zitten in precies de zelfde situatie en hebben veel extra kosten moeten maken.
   Dun advies (euroclaim) is dat er geen recht is op compensatie omdat het “overmacht” is.

 3. Vreemd dat andere vliegtuigmaatschappijen weinig last hiervan ondervinden. Vueling en Iberia vliegen gewoon . Enkele vluchten weliswaar met vertraging, maar vliegen dus wel naar o.a Spanje .
  Misschien wat aangepast, maar hebben wel de intentie om hun passagiers netjes af te leveren. Voor mij nooit meer Ryan-air

 4. de vlucht van mijn partner is ook geannuleerd. maar die zou van marokko naar charleroi vliegen. dit heeft dan toch niks te maken met stakingen in Frankrijk?

 5. Zo komen ze gemakkelijk onder de kosten uit die ze moeten vergoeden bij een vliegtuig die is uit gevallen. Je kunt toch niet op de volgende vlucht wachten er moeten ook mensen gewoon werken. Zeer slechte service. Dus niet meer vliegen met deze maatschappij. En allemaal een claime in dienen. Samen staan we vast sterk.

 6. Girona -Maastricht
  Eerstvolgende vlucht vanuit girona is zaterdag 21 oktober. Ryanair is niet bereikbaar
  Advies vlieg nooit meer met ryanair ,ze verdienen niet beter.

  1. Ellende zit op Ibiza kan pas vrijdag na huis via barcalona wou ik met Ryanair moest ik tot zondag wachten kost me veel geld zou je dit kunnen declareren en heb je er recht op dat ze de kosten vergoeden ?

 7. Komt dat even mooi uit, kunnen ze Frankrijk de schuld geven, dus schrappen ze alle vluchten over Frankrijk zodat ze andere vluchten niet hoeven te annuleren.

  1. Zodat Ryanair geen schadevergoeding hoeft te betalen als er sprake is van overmacht.
   Wel bizar!!! Andere luchtvaartmaatschappijen ondervinden hierdoor geen problemen!!

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken