skip to Main Content
Aardbeving van 4 op Richter schaal nabij Granada
Instituto Geografico Nacional

Aardbeving van 4 op Richter schaal nabij Granada

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Aardbeving van 4 op Richter schaal nabij Granada

Instituto Geografico Nacional

GRANADA – De inwoners van Granada en omgeving zijn opnieuw opgeschrikt door een aardbeving in de provincie. Het epicentrum van deze aardbeving lag 12 kilometer onder het aardoppervlak bij de gemeente Santa Fe, op zo’n 13 kilometer van Granada stad. De aardbeving had een kracht van 4 op de schaal van Richter en vond plaats om 9.41 uur.

Mede vanwege het tijdstip en de kracht van de aardbeving waren er veel inwoners van de omgeving van Santa Fe maar ook in de stad Granada zelf die de beving gevoeld hebben. Zo zijn er op de sociale media berichten te lezen van inwoners van o.a. Cijuela, Las Gabias, Atarfe, Albolote, Armilla, Peligros, Alhendín, Maracena, Churriana en Cenes de la Vega die iets gemerkt hebben van de aardbeving.

De aardbeving van 4 op de schaal van Richter om 9.41 uur duurde slechts 10 seconden maar was krachtig genoeg om gevoeld te worden. Slechts 3 minuten later om 9.44 uur volgde een nieuwe aardbeving met een kracht van 2 op de schaal van Richter gevolgd door een derde kleine beving met een kracht van 1,9 op de schaal van Richter om 9.45 uur. Alledrie de aardbevingen hadden als epicentrum Santa Fe.

Het is niet de eerste keer en het zal ook zeker niet de laatste keer zijn dat er aardbevingen plaatsvinden rondom Granada en zelfs in heel Andalusië, een regio in Spanje die bekend staat om de vele kleinere en soms iets heftigere aardbevingen.

In de provincie Granada vond de grootste aardbeving ooit plaats in het jaar 1884 toen er 900 doden en meer dan 2.000 gewonden waren na een aardbeving van 6,7 op de schaal van Richter in de gemeente Arenas del Rey.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken