skip to Main Content
Langzaam-rijden actie op AP-7 en AP-2 snelwegen vanwege omleidingen vrachtverkeer
Archieffoto

Langzaam-rijden actie op AP-7 en AP-2 snelwegen vanwege omleidingen vrachtverkeer

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Langzaam-rijden actie op AP-7 en AP-2 snelwegen vanwege omleidingen vrachtverkeer

Archieffoto

BARCELONA – Voor donderdag 11 oktober staat er een actie gepland op de AP-7 en AP-2 snelwegen welke is georganiseerd door de transportsector. De reden van deze langzaam-rijden actie op de drukke snelwegen is het feit dat het vrachtverkeer noodgedwongen gebruik moet maken van de tolweg in plaats van de gratis te berijden N-340 en N-240 of A-7 autoweg. Er zullen acties plaatsvinden in Catalonië en in het noorden van de Comunidad Valenciana.

De Spaanse Federación Provincial de Transportes de Alicante (Fetrama) heeft al haar duizenden leden opgeroepen om op donderdag 11 oktober tussen 11 en 17 uur langzaam te rijden (marcha lenta) op de AP-7 en AP-2 snelwegen.

Dat zou dan moeten gebeuren op delen van de tolwegen in de provincies Tarragona, Lerida, Gerona en Barcelona waarbij er ook acties verwacht worden op de AP-7 in de provincie Castellón.

Sinds 2 september moeten grotere vrachtwagens in de provincies Castellón, Tarragona, Barcelona, Gerona en Lerida in plaats van de N-340, A-7 en N-240 wegen gebruikmaken van de AP-7 en AP-2 tolwegen. Daardoor worden er volgens de federatie dagelijks zo’n 4.000 vrachtwagens omgeleid. De chauffeurs krijgen bij het gebruik van de tolwegen 50% korting wat inhoudt dat ze nog steeds de andere helft moeten betalen.

Men is tot dit besluit gekomen om de tolwegen meer te gebruiken voor het vracht- en vakantieverkeer terwijl het woon-, werk- én vakantieverkeer gebruik kan maken van zowel de tolwegen AP-7 en AP-2 alsook de nationale wegen A-7, N-340 en N-240.

Door het vrachtverkeer van deze gratis te gebruiken nationale wegen te halen worden deze wegen rustiger, althans dat is het idee. Daarnaast is de regering in de toekomst van plan om de tolwegen gratis te maken, iets wat de komende jaren moet gaan gebeuren.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken