Nederlandse investeerders kopen eigenaar snelweg Spanje

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De Nederlandse Algemene Pensioen Groep (APG) heeft het meerderheidsbelang in het Spaanse bedrijf Itínere Infraestructuras overgenomen waardoor zij in principe nu de eigenaar zijn van de Autopista del Huerna ofwel de AP-66 snelweg. Het gaat om een 78 km lange tolweg tussen Campomanes in Asturië en Virgen del Camino in León.

De Autopista del Huerna dankt zijn naam aan de gelijknamige vallei waar deze gelegen is. De snelweg is onderdeel van de AP-66 tolweg die weer onderdeel is van de Autopista Ruta de la Plata wat de Zilverroute is die de steden Sevilla in Andalusië en Gijón in Asturië met elkaar verbindt.

De door het Nederlandse pensioenbelegger APG (indirect) gekochte snelweg is 78 km lang en staat ook bekend als een “autopista de alta montaña” ofwel een hoog gelegen snelweg inclusief 7 tunnels midden door het Cantabrische Gebergte met een maximale hoogte van de snelweg van 1.229 meter.

De Algemene Pensioen Groep heeft nu samen met mede investeerder Corsair 59,2% van de aandelen in handen. APG heeft 770 miljoen euro geïnvesteerd in de overname die goedgekeurd was door diverse toezichthouders.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.