Search
menu
Search

Nederlandse investeerders kopen eigenaar snelweg Spanje

Oeps ... foto ontbreekt!

Nederlandse investeerders kopen eigenaar snelweg Spanje

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Nederlandse Algemene Pensioen Groep (APG) heeft het meerderheidsbelang in het Spaanse bedrijf Itínere Infraestructuras overgenomen waardoor zij in principe nu de eigenaar zijn van de Autopista del Huerna ofwel de AP-66 snelweg. Het gaat om een 78 km lange tolweg tussen Campomanes in Asturië en Virgen del Camino in León.

De Autopista del Huerna dankt zijn naam aan de gelijknamige vallei waar deze gelegen is. De snelweg is onderdeel van de AP-66 tolweg die weer onderdeel is van de Autopista Ruta de la Plata wat de Zilverroute is die de steden Sevilla in Andalusië en Gijón in Asturië met elkaar verbindt.

De door het Nederlandse pensioenbelegger APG (indirect) gekochte snelweg is 78 km lang en staat ook bekend als een “autopista de alta montaña” ofwel een hoog gelegen snelweg inclusief 7 tunnels midden door het Cantabrische Gebergte met een maximale hoogte van de snelweg van 1.229 meter.

De Algemene Pensioen Groep heeft nu samen met mede investeerder Corsair 59,2% van de aandelen in handen. APG heeft 770 miljoen euro geïnvesteerd in de overname die goedgekeurd was door diverse toezichthouders.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?