Nederlandse investeerders kopen eigenaar snelweg Spanje

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc

Nederlandse investeerders kopen eigenaar snelweg Spanje

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Nederlandse Algemene Pensioen Groep (APG) heeft het meerderheidsbelang in het Spaanse bedrijf Itínere Infraestructuras overgenomen waardoor zij in principe nu de eigenaar zijn van de Autopista del Huerna ofwel de AP-66 snelweg. Het gaat om een 78 km lange tolweg tussen Campomanes in Asturië en Virgen del Camino in León.

De Autopista del Huerna dankt zijn naam aan de gelijknamige vallei waar deze gelegen is. De snelweg is onderdeel van de AP-66 tolweg die weer onderdeel is van de Autopista Ruta de la Plata wat de Zilverroute is die de steden Sevilla in Andalusië en Gijón in Asturië met elkaar verbindt.

De door het Nederlandse pensioenbelegger APG (indirect) gekochte snelweg is 78 km lang en staat ook bekend als een “autopista de alta montaña” ofwel een hoog gelegen snelweg inclusief 7 tunnels midden door het Cantabrische Gebergte met een maximale hoogte van de snelweg van 1.229 meter.

De Algemene Pensioen Groep heeft nu samen met mede investeerder Corsair 59,2% van de aandelen in handen. APG heeft 770 miljoen euro geïnvesteerd in de overname die goedgekeurd was door diverse toezichthouders.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.