skip to Main Content
Ree met zijn hoofd vast in een plastic karaf gezien in Barcelona
El Temps TV3 / Twitter

Ree met zijn hoofd vast in een plastic karaf gezien in Barcelona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Ree met zijn hoofd vast in een plastic karaf gezien in Barcelona

El Temps TV3 / Twitter

BARCELONA – Wandelaars hebben in de Sierra de Obac nabij Barcelona een ree gezien die met zijn hoofd vast zat in een plastic karaf. Het is een van de laatste beelden die men heeft van de gevolgen van zwerfvuil en het effect op de dieren. Degene die de ree zagen hebben foto’s gestuurd naar de Catalaanse televisie en wisten te melden dat ze geprobeerd hadden de ree te vangen maar deze vluchtte.

Het is dus onbekend op dit moment of de ree het heeft overleefd want het is uiteraard moeilijk ademen met een hoofd in een plastic fles. De boswachters zijn inmiddels wel op zoek naar de ree maar hebben deze nog niet gevonden.

Het komt vaker voor dat er dieren worden gezien die vastzitten in zwerfvuil zoals plastic flessen, zakjes en blikjes maar een ree met zijn hoofd in een plastic karaf is niet vaak gezien of in ieder geval gefotografeerd.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 7 reacties
 1. Dit is een van de redenen waarom we geen afval moeten laten slingeren. Helaas ligt er in Spanje nog er veel zwerfvuil, omdat mensen het gewoon uit het raam van de auto gooien en overal laten slingeren. Tijd voor bewustmaking van de mensen.

 2. Elizabeth
  Een Ree drinkt niet die heeft voldoende aan het vocht wat hij/zij uit zijn voedsel haalt specifiek de dauw die vroeg in de ochtend op het gewas ligt.

 3. Zeer triest verhaal en weer mensen ,die zich niet bekommeren om het natuurbehoud ,en zomaar alles dumpen waar dan hier zo’n dier het slachtoffer van wordt. Genieten in de natuur, wat is het mooiste voor mens en dier hé!

 4. Ik begrijp dat God de Zondvloed over de aarde liet gaan, over die hoogmoedige mens zonder gevoel,voor dier of natuur.

 5. Vreselijk,de Ree had dorst.zat misschien nog water in, Hoe haal je het in je hoofd om afval te dumpen in de natuur, alleen hun genot telt, dieren ,daar komen ze niet op.ook hun kregen de adem, en de dorst.

  1. Welke halve zool haalt het in zijn bol om een plastic karaf achter te laten in de bossen ? Te besodemiert om die lege karaf weer mee te nemen om hem in de plastic container te smijten.
   Zoiets zie je niet alleen in de bossen, maar ook bij de vuilniscontainers in de woonwijken : complete flat-screen verpakkingen worden achteloos naast de containers gezet, met als gevolg dat het witte piepschuim de dag erna door hele wijk waait.
   Ze leren het nooit hier…..

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken