skip to Main Content
Spaanse luchtverkeersleiders voor de rechter vanwege chaos door stakingen in 2010
123rf

Spaanse luchtverkeersleiders voor de rechter vanwege chaos door stakingen in 2010

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Luchtverkeersleiders voor rechter om stakingen 2010

123rf

PALMA – De Spaanse luchtverkeersleiders moeten voor de rechter verschijnen nu de rechtszaak is begonnen vanwege de enorme chaos die de wilde stakingen in 2010 veroorzaakten in het Spaanse luchtruim. De eerste rechtszaak is begonnen in Palma waarna nog een andere zaak in Madrid zal plaatsvinden.

Afgelopen februari kwamen de vakbonden van de Spaanse luchtverkeersleiders en de advocaten van de gedupeerde reizigers die gezamenlijk naar de rechter zijn gestapt tot een overeenkomst waarbij de luchtverkeersleiders 15 miljoen euro schadevergoeding betalen.

De rechtszaken tegen de 80 luchtverkeersleiders op Mallorca en de 183 collega’s in Madrid gaan echter wel door waarbij die in Palma de Mallorca deze maandag is begonnen en er nog geen datum is van aanvang van de rechtszaak in Madrid.

Het heeft allemaal te maken met de chaos in het Spaanse luchtruim die veroorzaakt werd door niet vooraf aangekondigde en wilde stakingen van de Spaanse luchtverkeersleiders in 2010. Daardoor werden er honderden vluchten geannuleerd en was Spanje praktisch vanuit de lucht onbereikbaar doordat de luchtverkeersleiders niet kwamen opdagen op het werk en zich massaal ziek melden. Uiteindelijk moest de toenmalige regering-Zapatero het Spaanse leger inzetten om orde op zaken te zetten.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken