skip to Main Content

Spaanse overheid en weerdienst waarschuwen voor hevige regenval Spaanse kust

Spaanse overheid en weerdienst waarschuwen voor hevige regenval Spaanse kust

123rf

MADRID – De Spaanse overheid heeft aan de hand van de Dirección General de Protección Civil (burgerwacht)  van het ministerie van Binnenlandse Zaken samen met de Spaanse weerdienst Aemet weerwaarschuwingen uitgegeven vanwege de verwachte hevige regenval in delen van het land langs de Middellandse Zeekust van Spanje.

Op dinsdag ging het al erg tekeer in o.a. Andalusië, Catalonië en de Balearen eilanden waar net zoals in andere delen van het land langs de Middellandse Zeekust zoals in Murcia en in mindere mate Comunidad Valenciana veel regen verwacht wordt op dinsdagavond en de komende dagen.

In Catalonië ging het op dinsdag al flink tekeer waarbij er op sommige plaatsen meer dan 50 l/m2 regenwater werd genoteerd in slechts 60 minuten tijd zoals in Barcelona en Gerona. Straten werden omgetoverd tot kolkende rivieren en trappen werden watervallen. Treinen en metro’s stonden stil en op straat waren er veel problemen met het verkeer.

Voor dinsdagavond en ook op woensdag wordt zelfs meer regen verwacht waarbij er ook hevig onweer kan plaatsvinden in de provincies Gerona, Barcelona en in mindere mate Tarragona.

In Andalusië ging het op dinsdag ook flink tekeer en stonden ook straten blank en liepen woningen onder met water. Dat gebeurde o.a. in Marbella en andere delen van de Costa del Sol. Ook de Balearen eilanden hadden te maken met veel regenval in korte tijd.

Waarschuwing

De Spaanse autoriteiten waarschuwen voor de regen, storm en onweer de komende uren op dinsdagavond en woensdag langs zo’n beetje de hele Middellandse Zeekust maar in het bijzonder in Catalonië, op de Balearen en in Andalusië.

Het wordt aangeraden met het slechte weer niet naar buiten te gaan en de auto ergens te parkeren waardoor deze niet door eventueel kolkend water meegenomen kan worden.

Mocht je toch moeten rijden houdt dan rekening met het slechte weer en het slechte zicht door de regen. Het wordt aangeraden om langzamer te rijden.

Bij hevige regenval dient men nooit te voet of met een voertuig rivierbeddingen over te steken vanwege het gevaar van snel stijgend water.

Mocht men zich in een open veld bevinden vermijd dan rivieren, rivierbeddingen en lage delen aangezien deze snel vollopen met regenwater en buiten de oevers kunnen treden.

 

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
    1. Lees je de weerberichten? In Muchamiel gaat de komende tijd echt wel regen vallen, wordt morgen al een beetje verwacht en gaat zo steeds hoger door tot volgens de voorspellingen volgende week maandag waar dan heel wat liters naar beneden zullen vallen. De website waar ik kijk is van de luchthaven en zit er nooit naast.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijdere. // Uw emailadres moet u vanwege spam invullen maar er wordt door ons niets mee gedaan.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken