skip to Main Content
Gemeente Tarragona gaat privé-detectives in zetten om poepende honden te ontmaskeren

Gemeente Tarragona gaat privé-detectives in zetten om poepende honden te ontmaskeren

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

TARRAGONA – De gemeente Tarragona heeft aangegeven dat ze privé-detectives gaan inschakelen om zo de eigenaren van poepende honden op de bon te kunnen slingeren. Het inhuren van de poep-detectives vormt onderdeel van het gemeentelijke plan “Me comprometo con Tarragona” en is bedoeld om het aantal hondenpoep drastisch te verminderen. Volgens de gemeente is het inschakelen van deze personen goedkoper en sneller dan het achterhalen van het DNA in de poep. De detectives zijn afgelopen maandag met hun werk begonnen.

In Spanje zijn al veel gemeentes die een databank hebben opgezet met daarin de DNA van de honden die wonen in de gemeente. Deze wordt dan gelinkt met de gegevens van de eigenaar waarna men de honden kan achterhalen door uit de hondenpoep de DNA te halen. Dat is een duur (het baasje betaalt de kosten meestal) en langzaam traject van het achterhalen van de poepende honden en de eigenaar die dat toestaat.

De gemeente Tarragona meent nu dat ze een betere, goedkopere en snellere oplossing hebben gevonden door privé-detectives in te zetten. Deze poep-zoekers, om het zo maar te noemen, struinen de straten af op zoek naar poepende honden waarna daar een foto van wordt gemaakt mocht de eigenaar besluiten het goedje niet op te ruimen. Op die foto staan dan afgebeeld de hond, het baasje, de datum, plaats en tijd.

De privé-detectives moeten daarna de eigenaars opzoeken en de informatie aan de gemeente doorgeven die daar dan wat mee kan gaan doen zoals hen een waarschuwing geven of meteen een bekeuring, welke kan oplopen tot 300 euro.

Volgens de gemeente is het een drastische manier van het probleem rondom de hondenpoep aan te pakken maar andere manieren om de eigenaren van de honden een beetje meer op te voeden zijn niet gelukt. Weliswaar is er een steeds groter deel van hondeneigenaren die wel de poep van hun geliefde huisdier opruimen maar er zijn er nog steeds genoeg die dat niet doen – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Als de poepende hond maar niet de dupe wordt indirect door het na een fikse boete de hond weg te doen. Of te straffen nog erger gelukkig wordt de mentaliteit wel steeds beter en komen er ook meer hondenpoep stranden met faciliteiten voor de hond de kinderen en het baasje..! Met toezicht natuurlijk ook op die stranden gelden poep regels. Poepen in een oude schoen begrijp ik nu ook beter hoe dat tot stand is gekomen..!

  2. Ik vraag me af waar zo’n detective aan moet voldoen. Bijvoorbeeld een neus hebben voor poep. Waarschijnlijk zijn het een beetje ‘duistere’ figuren een soort van matennaaiers, die wel een fotootje (stiekem) durven te nemen maar niet direkt de persoon durven aan te spreken. Eigenlijk vind ik het systeem een beetje stinken.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken