skip to Main Content
Reacties van de Spaanse politici op de overwinning van Donald Trump

Reacties van de Spaanse politici op de overwinning van Donald Trump

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Voor velen komt het als een shock en eigenlijk waren er niet veel mensen die dit resultaat verwacht hadden. Donald Trump, de zakenman die tig keer failliet is gegaan en beschuldigd wordt van het aanranden van vrouwen, heeft tegen alle verwachtingen en voorspellingen in de Amerikaanse verkiezingen gewonnen en Hillary Clinton achter zich gelaten. Terwijl Amerika zich opmaakt voor een nieuw tijdperk rijst de vraag wat er gaat gebeuren met het buitenlandbeleid van de kersverse en controversiële President.

Terwijl overal op de wereld de beurzen zijn gedaald en iedereen zich zorgen maakt over wat er komen gaat, zijn er uiteraard ook reacties van de Spaanse politici. Zo wist de kersverse Spaanse premier Mariano Rajoy van de PP Donald Trump via Twitter te feliciteren en hoopt hij dat de goede relatie tussen beide landen doorgaat op dezelfde manier als de afgelopen jaren.

Minuten na de bekendmaking van Trump’s overwinning plaatste hij dit bericht: “Mi enhorabuena a Donald Trump por su victoria. Seguiremos trabajando para reforzar la relación que nos une a EEUU, socio indispensable”. Na dit Twitterbericht heeft hij ook nog een telegram (ja die bestaan nog) verstuurd naar Donald Trump.

De nieuwe Minister van Buitenlandse Zaken Alfonso Dastis heeft tevens aangegeven dat hij spoedig een ontmoeting met de nieuwe Amerikaanse president wil hebben om over belangrijke internationale zaken te praten.

De politieke leiders als Pablo Iglesias van Unidos-Podemos en zelfs de politici van de PSOE zoals de Andalusische presidente Susana Díaz hebben via de sociale media aangegeven dat ze niet zo blij zijn met de winst van Donald Trump. Volgens hen is Trump een bedreiging voor de stabiliteit van zowel de Verenigde Staten alsook de relaties met andere landen, waaronder Spanje en heel Europa.

De partijleider van IU Alberto Garzón plaatste op zijn Twitter account dat Trump een xenofobe miljardair is welke niet alleen een president zal zijn maar ook het symptoom van de neoliberale globalisering.

Albert Rivera van Ciudadanos meent dat Unidos-Podemos erg blij zal zijn met de winst van Donald Trump omdat in principe elke populistische persoon, links of rechts, uiteindelijk hetzelfde denkt en dezelfde ideeën heeft. Wel geeft hij aan dat hij verrast en ongerust is over de winst van Donald Trump. Zo wil hij graag weten wat Trump’s plannen zijn met Europa, OTAN, etc.

Hoe dan ook, er zal nog lang gediscussieerd gaan worden of de verenigde Staten en de wereld blij moeten zijn met een Donald Trump als president – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
  1. Bij navraag waarom mensen hier zo negatief zijn over Trump, blijkt dat geen een weet wat de achtergronden van Hillary zijn! Dus eerst liever inlezen in de materie voordat je een oordeel velt.

  2. Het zou onse politici sieren als ze inplaats van commentaar te leveren eens zouden luisteren naar de
    gemiddelde man, dan hadden ze kunnen weten dat dit zou gebeuren en dat ze het ook zelf gaat overkomen!!!!

  3. Wat betreft de onderwerpen die D.Trump liet passeren , o,a, grootschalig achterstallig onderhoud aan te gaan pakken e.d. de hele lijst die bekend is. Vindt ik wel positief en als het ook gaat gebeuren wat hoog nodig is brengt het ook inderdaad meer werkgelegenheid. Daarbij wordt het geld wat er voor moet komen doeltreffend hopelijk ook daar aan besteed. De sloophamer en de stalen bal zal zeker ook aanwezig zijn. Dynamite Trump goes true the USA..!

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken