skip to Main Content
Voor fraude aangeklaagde PP politicus González op vrije voeten na borgsom van 400.000 euro

Voor fraude aangeklaagde PP politicus González op vrije voeten na borgsom van 400.000 euro

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De ex-regiopremier van de Comunidad de Madrid Ignacio González van de Partido Popular (PP) heeft welgeteld 201 dagen achter de tralies gezeten in voorarrest in de grote fraudezaak “Lezo”. Nu is de PP politicus vrijgekomen in afwachting van een rechtszaak en mogelijke veroordeling nadat hij in 24 uur tijd 400.000 euro borgsom bij elkaar wist te sprokkelen. Dat geld is afkomstig van 11 personen die in de onschuld van González geloven.

Zoals altijd is er veel kritiek op beslissingen van rechters waarbij meteen geschreven wordt dat Spanje al lang geen scheiding van machten meer heeft waarbij wordt aangegeven dat de Spaanse politiek teveel invloed zou hebben op de rechters en de rechtspraak. Of dat zo is kan natuurlijk over gediscussieerd worden maar acties zoals deze van rechter Manuel García-Castellón van het Nationale Gerechtshof die een van de belangrijkste hoofdrolspelers in de zaak “Lezo” op vrije voeten zet na betaling van 400.000 euro borgsom terwijl Catalaanse ex-regioministers door zijn collega rechter Carmen Lamela wel zonder borgsom naar de gevangenis zijn gestuurd vanwege mogelijk vluchtgevaar, zorgen uiteindelijk voor alleen nog maar speculatie over het gebrek aan scheiding van machten.

Ignacio González werd op 19 april van dit jaar gearresteerd en op 21 april naar de Soto del Real gevangenis nabij Madrid gestuurd waar hij 201 dagen in voorlopige hechtenis heeft doorgebracht. Weliswaar is González nu na de betaling van de borgsom op vrije voeten gesteld maar helemaal vrij is hij nog niet. Zo moet hij zich elke week bij de rechter melden, is zijn paspoort in beslag genomen en heeft hij niet alle bewegingsvrijheid gekregen. De rechtszaak moet nog beginnen en de kans is groot dat hij schuldig wordt bevonden maar in afwachting van die zaak kan hij dus bij zijn familie zijn omdat 11 personen via 30 bankoverschrijvingen de 400.000 euro borgsom bij elkaar hebben gehaald.

Wie is Ignacio González

Veel Nederlanders en Belgen zullen hem niet kennen maar ooit was Ignacio González de opvolger van de regionale premier van de Comunidad de Madrid Esperanza Aguirre en was hij als Partido Popular (PP) topman de regionale leider voor Madrid tussen 26 september 2012 en 25 juni 2015. In april van dit jaar werd de ex premier gearresteerd vanwege een corruptie en fraude schandaal waarbij er miljoenen euro’s buit zijn gemaakt bij het lokale waterbedrijf Canal de Isabel II.

Ignacio González werd al langere tijd in verband gebracht met de corruptie en fraude bij het waterbedrijf Canal Isabel II aangezien hij daar de scepter zwaaide tussen 2003 en 2012 en hij de verantwoordelijke was die vermoedelijk miljoenen euro’s buit maakte.

Er werden 12 personen opgepakt in dat corruptieschandaal waar dus weer de Partido Popular bij betrokken is. Onder de gearresteerden of verdachten bevinden zich ook Angel Garrido, de huidige directeur van Canal Isabel II, zijn medewerkster Marisa Gonzalez en de voorzitter van de Atresmedia groep José Crehueras.

In het kort gaat het over een corruptieschandaal waarbij vele miljoenen uit de staatskas verdwenen in de zakken van de leiders en diverse andere personen van het waterbedrijf die dus nu als verdachten worden gezien in de zaak genaamd “Operacion Lezo”. Dat geld werd via verschillende manieren naar buitenlandse banken overgemaakt om zo het geld eigen te maken.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
 1. 400000?
  de ene uit de bak en de andere erin
  wat is er eigenlijk erger?
  geld verduisteren en generaties niet meer hoeven te werken of een referendum houden die “niet wettelijk” was?
  denk het tweede, van het eerste niet veel reacties, de andere kant is heel stil als het negatief over de pp gaat

 2. Is hij soms ook de man wat de Belgische hotelrekeningen van Puigdemont en vrienden betaalt met dat gestolen geld ?
  Dat maakt Puigdemont………………….vul maar zelf in.

 3. €400.000 is een fooi voor deze oplichter. Straks wordt hij veroordeeld voor pakweg 5 jr en binnen één jaar staat jij weer op straat wegen goed gedrag. Dan nog even het geld ophalen dat op een rekening in weet ik waar staat en klaar is Ignacio. Hij, z’n kinderen en evt zelfs z’n kleinkinderen hoeven nooit meer te werken. Binnen z’n exclusieve kringen wordt hij gewoon als een echte held gezien. Van ambtenaartje naar miljonair. En Spanje blijft heerlijk op deze lui stemmen……………….

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by