skip to Main Content
Automobilist veroorzaakt paniek, schade en diverse gewonden in Barcelona
Guardia Urbana / Twitter

Automobilist veroorzaakt paniek, schade en diverse gewonden in Barcelona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – Vrijdagmorgen heeft een automobilist in Barcelona voor aardig wat paniek gezorgd toen hij de macht over het stuur verloor en voor veel schade zorgde en er vier personen, waaronder een meisje van 10 jaar, gewond raakten. Het ongeval vond plaats middenin de ochtendspits om 8.26 uur op de Travessera de Gràcia.

Wat er precies met de man is gebeurd is nog niet bekend maar volgens de Spaanse kranten verloor de 58-jarige automobilist het bewustzijn en werd hij duizelig tijdens het rijden in zijn auto waarin ook een bijrijdster zat. Als gevolg van het onwel worden verloor de man de macht over het stuur en reed hij gedurende zo’n 30 meter aan weerszijden van de drukke straat de stoep op. De man testte overigens negatief op drugs en alcohol.

Tijdens deze manoeuvres vernielde hij twee terrassen van een restaurant en een bar, reed hij een tiental geparkeerde scooters omver waarbij deze zwaar beschadigd raakten en verwondde hij vier personen. Van de gewonden is er een meisje van 10 jaar ernstig aan toe en werd zij opgenomen in het ziekenhuis. Ook de chauffeur zelf raakte gewond nadat hij met zijn auto tot stilstand kwam tegen een gevel.

De automobilist en de bijrijdster probeerden tijdens de rit de controle over de auto te krijgen maar dat lukte pas toen deze tot stilstand kwam tegen de ingang van een ondergrondse parking in de Travessera de Gràcia. Deze straat was op het moment van het ongeval erg druk met verkeer en wandelende mensen die naar hun werk gingen of ouders die hun kinderen naar school brachten.

Onder de aanwezigen op straat en bij de andere automobilisten, scooterrijders en voetgangers was er net zoals bij de inwoners van dit deel van de straat paniek omdat men uitging van iets veel ergers dan een ongeval.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken