skip to Main Content
Spaanse autofabrikant SEAT gaat elektrische steps verkopen
Seat.es

Spaanse autofabrikant SEAT gaat elektrische steps verkopen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – De van oorsprong Spaanse autofabrikant SEAT heeft bekend gemaakt dat ze in samenwerking met Segway elektrische steps of e-scooters heeft geproduceerd. Komende 13 november zal deze Seat eXS KickScooter tijdens de Smart City Expo World Congress 2018 in Barcelona aan het publiek gepresenteerd worden.

Blijkbaar heeft SEAT haast met de elektrische steps aangezien deze na de presentatie nog geen maand later in december in de winkels te vinden zijn voor een verkoopprijs van 599 euro. Dit jaar zal de Seat eXS te koop zijn in Spanje, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Portugal en vanaf 2019 in de rest van Europa.

Om meer aandacht te besteden aan de elektrische SEAT step of e-scooter kunnen werknemers van de autofabrikant gedurende de komende Black Friday (op 23 november) als eerste de step bemachtigen. Daarnaast is SEAT op zoek naar steden die mee willen doen aan een test van de eXS Sharing dienst waarbij gebruikers de elektrische steps kunnen delen.

De Seat eXS is in samenwerking met Segway (bekend van de Segways) gemaakt en heeft een maximumsnelheid van 25 km/u. Daarnaast heeft de step verlichting voor en achter, een LCD scherm en een antidiefstal systeem. Met een extra batterij moet het mogelijk zijn om 45 kilometer af te leggen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
 1. Geachte redactie het zou verstandig van Seat zijn om de wetgeving voor deze steps in heel Spanje af te wachten voor dat men deze steps in productie brengt !

  zie U 3 vorige artikelen dit jaar over deze step

  Lijkt erg leuk overal snel tussen door maar levensgevaarlijk op stoepen fietspaden en op de weg.

  gewone steps zijn al levens gevaarlijk ik gun ieder diertje zijn pleziertje maar eerst afwachten is mijn menikng

  groeten Koos Vekerk

 2. Ze weten in grote steden nu al niet om te kunnen gaan met elektrische steppen, maar nu een Spaans bedrijf in plaats van 80% Aziatische elektrische voertuig fabrikanten die er nu zijn ze gaan maken zal het met alle wetten en regelgeving in Spanje wel goed komen.

  1. Segway is in 2015 overgenomen door het Chinese bedrijf Ninebot. Seat gaat dus nu in zee met een Chinees bedrijf die de scooters zullen maken.

 3. Lijkt mij een handig hebbeding, is niet vervuilend, thuis opladen en kan je overal compact meenemen, dus zonder risico van diefstal.
  Ben benieuwd of ie ook de helling op kan en of je vergunning krijgt om hem overal te kunnen gebruiken.
  De spaanse steden zijn immers een drama met het parkeren van je auto, in de parkeergarages zijn de parkeerplaatsen nog steeds berekend op de afmetingen van een SEATje 600 en worden nauwelijks gereinigd.
  Ja hoor dat wordt um, even naar de bank, even naar de gestor, even naar die ene bodega, en even wat drinken in de binnenstad.

  .

  1. Het is inderdaad een superhandig ding, zo’n 10 jaar geleden heb ok hem gekocht voor mijn man die door COPD geen hellinkje meer op kon. Inklappen, de kofferbak in, het vliegtuig in, trekt zeer snel op en was een eyecatcher.
   In Nederland mag je ermee op het fietspad en is verzekerd als bromfiets, dus niet op de stoep rijden.
   Maar hij is weldegelijk diefstalgevoelig, vooral om het hebbeding effect.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken