Search
menu
Search

Spaanse autofabrikant SEAT gaat elektrische steps verkopen

Oeps ... foto ontbreekt!

Spaanse autofabrikant SEAT gaat elektrische steps verkopen

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – De van oorsprong Spaanse autofabrikant SEAT heeft bekend gemaakt dat ze in samenwerking met Segway elektrische steps of e-scooters heeft geproduceerd. Komende 13 november zal deze Seat eXS KickScooter tijdens de Smart City Expo World Congress 2018 in Barcelona aan het publiek gepresenteerd worden.

Blijkbaar heeft SEAT haast met de elektrische steps aangezien deze na de presentatie nog geen maand later in december in de winkels te vinden zijn voor een verkoopprijs van 599 euro. Dit jaar zal de Seat eXS te koop zijn in Spanje, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Portugal en vanaf 2019 in de rest van Europa.

Om meer aandacht te besteden aan de elektrische SEAT step of e-scooter kunnen werknemers van de autofabrikant gedurende de komende Black Friday (op 23 november) als eerste de step bemachtigen. Daarnaast is SEAT op zoek naar steden die mee willen doen aan een test van de eXS Sharing dienst waarbij gebruikers de elektrische steps kunnen delen.

De Seat eXS is in samenwerking met Segway (bekend van de Segways) gemaakt en heeft een maximumsnelheid van 25 km/u. Daarnaast heeft de step verlichting voor en achter, een LCD scherm en een antidiefstal systeem. Met een extra batterij moet het mogelijk zijn om 45 kilometer af te leggen.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?