DOE MEE en geef aan op wie jij zou stemmen in Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
123rf
Beeld: 123rf

MADRID – Het mag inmiddels wel bekend zijn dat op zondag 10 november er algemene parlementsverkiezingen zijn in Spanje waarbij de Spanjaarden hun vertegenwoordiging in het Spaanse parlement kunnen kiezen. Uiteindelijk zal het parlement daarna een premier kiezen die dan een regering zal vormen. Maar ondanks dat sommigen van de lezers al 10, 15, 20 of meer jaren in Spanje wonen mag men niet stemmen voor de landelijke verkiezingen.

Nederlanders en Belgen (net zoals andere buitenlanders) mogen in Spanje niet meestemmen met de algemene parlementsverkiezingen in het nieuwe thuisland. Buitenlanders mogen ook niet meestemmen met de autonome parlementsverkiezingen. De enige verkiezingen waar buitenlanders in Spanje wel aan mee mogen doen zijn de gemeenteraadsverkiezingen en de Europese parlementsverkiezingen.

Net als in andere landen zoals Nederland en België mogen buitenlanders die in het land wonen en in het geval van Spanje geen Spaanse nationaliteit hebben dus niet meestemmen met de belangrijke centrale parlementsverkiezingen.

Veel buitenlanders wonen echter al meer dan 10, 15, 20 of 25 jaar in Spanje en hebben wellicht langer in Spanje gewoond dan in hun geboorteland. Zou het dan niet ook logisch zijn als men in Spanje zou mogen stemmen bij de landelijke verkiezingen? Zou het niet logisch zijn als dat Europees geregeld zou kunnen worden?

Wat is jouw mening daarover? Woon jij al lang in Spanje en zou je liever in Spanje willen stemmen dan in je geboorteland en is dat ook logischer? Geef je mening!

Doe ook mee door aan te geven (anoniem) op welke politieke partij je eventueel zou stemmen bij de centrale parlementsverkiezingen mocht dat mogelijk zijn. De belangrijkste partijen die vertegenwoordiging hebben (of nog niet) staan hieronder vermeld.


Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
donker/licht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.