November is kortingsmaand bij (online) winkels in Spanje

November is kortingsmaand bij (online) winkels in Spanje
Beeld: Freepik
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Als je regelmatig producten koopt online dus via internet dan is november de ideale maand. Er zijn verschillende dagen met speciale kortingen zoals op 11 november de zogenaamde ‘Singles Day’, op 27 november ‘Black Friday’ en op maandag 30 november ‘Cyber Monday’ kortingsdagen bij AliExpress, Amazon, PcComponentes, Bol.com en veel andere online warenhuizen en winkels.

Op woensdag 11 november viert men wereldwijd de Singles Day 2020, een idee van het Chinese online warenhuis AliExpress dat inmiddels is overgeslagen naar andere websites zoals PcComponentes in Spanje en Bol.com in Nederland.

Er zijn echter winkels die al eerder zijn begonnen met hun kortingsdag, dagen of zelfs weken. Het Spaanse warenhuis El Corte Ingles heeft van 9 tot en met 11 november de ‘Día Mundial del Shopping’ met kortingen op vele producten zoals in de mode, sport, accessoires, persoonlijke verzorging, elektronica, woonspullen en voeding.

Bij Pc Componentes, een van de grootste online elektronicawinkels, beginnen de kortingen ook op 9 november tot en met 13 november tijdens de ‘Brand Days’. Bij Mediamarkt houden ze gedurende de hele maand november speciale acties zoals kortingen gedurende 12, 24 of 48 uur.

Black Friday

Terwijl er steeds meer winkels op internet meedoen met de Singles Day rage, wordt op vrijdag 27 november wereldwijd de Black Friday kortingsdag gevierd. Dit is een initiatief van het Amerikaanse online warenhuis Amazon dat oorspronkelijk alleen in de Verenigde Staten werd gevierd maar ondertussen overal op de wereld een bekende kortingsdag is geworden.

Amazon is op 26 oktober al begonnen met speciale kortingensdagen onder de noemer ‘vroege aanbiedingen’. Officieel viert Amazon geen Singles Day en dus heeft men dit verzonnen om toch mee toe doen met de rage.

LEESTIP: Wanneer is er uitverkoop in Spanje

Op Black Friday zijn er miljoenen producten goedkoper te koop bij Amazon maar ook in andere winkels in het centrum van de stad of in de winkelcentra en op internet in de online winkels. Daarbij gaat het niet alleen meer om elektronische apparatuur maar op zo’n beetje alles wat te koop is: kleding, schoenen, reizen, vliegtickets, auto’s, fietsen, parfum etc. 

Cyber Monday

Uiteindelijk wordt op maandag 30 november de Cyber Monday gevierd. Ook dat is een Amerikaanse initiatief en heeft meer betrekking op elektronica zoals computers, tablets en smartphones. Ook de Cyber Monday wordt op veel plaatsen en op veel websites gevierd.

Al begonnen

Ondanks dat er drie data zijn die bekend staan als kortingsdagen, te weten woensdag 11 november Singles Day, vrijdag 27 november Black Friday en maandag 30 november Cyber Monday, is men op veel plaatsen in Spanje al begonnen met het geven van kortingen of beginnen ze eerder dan de hierboven aangegeven data.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de redactie. Ook het gebruik van afbeeldingen is niet toegestaan omdat deze eventueel copyright beschermd zijn. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.