November is kortingsmaand bij (online) winkels in Spanje

Oeps ... foto ontbreekt!

November is kortingsmaand bij (online) winkels in Spanje

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Als je regelmatig producten koopt online dus via internet dan is november de ideale maand. Er zijn verschillende dagen met speciale kortingen zoals op 11 november de zogenaamde ‘Singles Day’, op 26 november ‘Black Friday’ en op maandag 29 november ‘Cyber Monday’ kortingsdagen bij AliExpress, Amazon, PcComponentes, Bol.com en veel andere online warenhuizen en winkels.

Op donderdag 11 november viert men wereldwijd de Singles Day 2021 (nu ook wel de ‘11.11 sale’ genoemd), een idee van het Chinese online warenhuis AliExpress dat inmiddels is overgeslagen naar andere websites zoals PcComponentes in Spanje en Bol.com in Nederland.

Er zijn echter winkels die al eerder zijn begonnen met hun kortingsdag, dagen of zelfs weken. Het Spaanse warenhuis El Corte Ingles heeft van 4 tot en met 10 november de ‘Adelántate Black Friday’ met kortingen op vele producten zoals in de mode, sport, accessoires, persoonlijke verzorging, elektronica, woonspullen en voeding.

Bij PcComponentes, een van de grootste online elektronicawinkels, beginnen de kortingen ook op 8 november tot en met 14 november tijdens de ‘Primeros chollos’. Bij Mediamarkt zijn ze voorlopiog allen nog begonnen met de ‘Apple Days‘ maar zullen er nog voor Black Friday meer acties komen.

Ook bij Amazon zijn ze eerder begonnen met de ‘Ofertas anticipadas’ voor de Black Friday kortingsdag met nu al kortingen tot 40% in praktisch alle categorieën in het online warenhuis. Bij Bol.com zijn ze voorlopig nog bezig met de Sintcadeaus voor de braafste kinderen.

Black Friday

Terwijl er steeds meer winkels op internet meedoen met de Singles Day rage, wordt op vrijdag 26 november wereldwijd de Black Friday kortingsdag gevierd. Dit is een initiatief van het Amerikaanse online warenhuis Amazon dat oorspronkelijk alleen in de Verenigde Staten werd gevierd maar ondertussen overal op de wereld een bekende kortingsdag is geworden.

Amazon is al eerder begonnen met speciale kortingensdagen onder de noemer ‘vroege aanbiedingen’. Officieel viert Amazon geen Singles Day en dus heeft men dit verzonnen om toch mee toe doen met de rage.

Op Black Friday zijn er miljoenen producten goedkoper te koop bij Amazon maar ook in andere winkels in het centrum van de stad of in de winkelcentra en op internet in de online winkels. Daarbij gaat het niet alleen meer om elektronische apparatuur maar op zo’n beetje alles wat te koop is: kleding, schoenen, reizen, vliegtickets, auto’s, fietsen, parfum etc. 

Cyber Monday

Uiteindelijk wordt op maandag 29 november de Cyber Monday gevierd. Ook dat is een Amerikaanse initiatief en heeft meer betrekking op elektronica zoals computers, tablets en smartphones. Ook de Cyber Monday wordt op veel plaatsen en op veel websites gevierd.

Ga naar de inhoud