skip to Main Content
SPAANSE TRADITIE IN PRIEGO DE CORDOBA

SPAANSE TRADITIE IN PRIEGO DE CORDOBA

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

shopandalucia-1TURROLATE : TRADITIE UIT PRIEGO DE CORDOBA
“ Zoet zoals de zoen van een moeder, hartverwarmend zoals vriendschap. Ik heb uw smaak geborgen in mij sinds mijn kindertijd, uw happen zijn herinneringen : TURROLATE !

Na meer dan 4 jaar onderzoek in Andalusische keukens, het proberen van verschillende ingrediënten, verschillende maten,baktijden en gewichten, hebben ze bij de firma Galenda in Priego de Cordoba hun meesterrecept kunnen vervaardigen en perfectioneren.

shopandalucia-2Een van de grootste beweegredenen dat ertoe geleid heeft om dit project te lanceren, is het in stand houden van de gastronomie en de cultuur van Priego, als mede bijdrage aan de ontwikkeling van het gebied rond Cordoba. Daarom hebben ze bij Galenda hun ten volle ingezet voor de producten uit eigen land, gemaakt op artisanale wijze en met 100 % natuurlijke producten. De fundamentele ingrediënten van Turrolate zijn: amandelen, cacao, suiker en kaneel. In deze streek is Turrolate ook bekend als “ chocoladebroodje “.

Sinds zijn oprichting en halverwege de 20 ste eeuw, wanneer de productie van Turrolate werd geïndustrialiseerd werden deze ingrediënten eerst handmatig gemalen, die mengeling werd dan met de hand en daarna met een vel papier gekneed. Tot de vorm van het broodje, die we vandaag kennen, werd verkregen. De Turrolate is door immigranten , missionarissen en reizigers uitgevoerd naar alle uithoeken van de wereld en kinderen van immigranten en toeristen blijven Priego bezoeken.

shopandalucia-3Het is een traditie in Priego, Turrolate als geschenk te geven aan vrouwen die net bevallen zijn, aangezien de Turrolate een zeer complete voeding is en waardevolle energie geeft. Voor de kinderen wordt het als vieruurtje gegeven. Een goed stuk brood met een beetje extra vierge olijfolie en een Turrolate.

Dit Spaans traditieproduct is bij Shopandalucia.nl te verkrijgen als geschenkverpakking.De twee gastronomische juweeltjes van Priego de Cordoba: Olijfolie en Turrolate rolletjes. Ook verkrijgbaar in smeerbare vorm in een mooi glazen potje.

Smakelijk!

Web: www.shopandalucia.nl

Anders

Dit artikel is aangeleverd en aangepast door de redactie in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele of delen van deze tekst is zonder toestemming niet toegestaan.

Back To Top
×Close search
Zoeken