skip to Main Content
Paus Franciscus van witte chocolade in Zuid Spanje

Paus Franciscus van witte chocolade in Zuid Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

paus4CÓRDOBA – De chocolatier Jorge Garrido uit het plaatsje Rute in de provincie Córdoba heeft een enorm standbeeld gemaakt van witte chocolade van de Paus Franciscus. De chocolade expert heeft 350 kilo chocolade nodig gehad om het beeld te vervaardigen. Het beeld van de Paus staat in een speciale ruimte opgesteld van de 90 jaar oude chocoladefabriek Garrido.

Voor de Paus is het de tweede keer dat hij in chocolade is vervaardigd. Eerder dit jaar kreeg Paus Franciscus ook al een standbeeld vervaardigd in bruine chocolade maar de chocolademeester uit Córdoba wilde het dit keer in witte chocolade doen. In principe is niet bekendgemaakt door de maker van het beeld waarom witte chocolade is gekozen maar het feit dat het de Paus blank is en altijd in het wit gekleed gaat kan er mee te maken hebben.

Waarschijnlijk zal de Paus dit standbeeld nooit zelf te zien krijgen maar de inwoners van het dorp en de omgeving komen nu al naar de chocoladefabriek toe om een foto te maken met de Paus. Het is overigens niet de eerste keer dat de chocoladefabriek beelden van chocolade maakt. De chocolatier maakt daarnaast elk jaar een kerststal van chocolade waarmee het een toeristische attractie is geworden. Dit jaar komt daar de Paus dus bij. Goede marketing dus – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken