skip to Main Content
Tolwegen in Spanje worden niet duurder in 2015

Tolwegen in Spanje worden niet duurder in 2015

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

tolweg1MADRID – De Spaanse regering heeft aangegeven dat de tolwegen die van de staat zijn in 2015 niet duurder zullen worden. 2015 zal daarmee het tweede jaar zijn dat de prijzen van de tolwegen bevroren worden, de eerste keer was in 2010. Het gaat hierbij alleen om de tolwegen die van de Spaanse staat zijn en dus niet de privé tolwegen die vaak van banken zijn of private bedrijven.

Spanje heeft zelf een netwerk van 2.550 kilometer aan tolwegen die van de Spaanse staat zijn. Daarbuiten zijn er nog veel meer tolwegen te vinden zoals in Catalonië of Comunidad Valenciana die van banken of andere bedrijven zijn. Alleen op de tolwegen die van de staat zijn reden gedurende de eerste tien maanden van dit jaar gemiddeld 16.743 voertuigen over deze wegen.

De laatste jaren is er duidelijk minder verkeer wat gebruik maakt van de dure tolwegen terwijl het verkeer op de gratis nationale wegen juist toeneemt. Dit is een van de redenenwaarom de tolwegen niet duurder zullen worden. Daarnaast denkt men erover om speciale daluren in te gaan stellen waarbij de tarieven goedkoper moeten worden. Over deze planneen is echter nog niet heel veel bekend – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken