skip to Main Content
Nederlandse drugshandelaren zoeken wietkwekers provincie Málaga
Guardia Civil

Nederlandse drugshandelaren zoeken wietkwekers provincie Málaga

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – Volgens de leiding van de antidrugsbrigade in de provincie Málaga wordt er steeds meer marihuana geteeld in de binnenlanden van de provincie. Veel van deze drugs wordt door particulieren en boeren geteeld die het eindresultaat verkopen aan drugshandelaren waarbij er een toename is van Nederlandse criminele organisaties.

Volgens de fiscal antodroga in Málaga is met de name de regio Guadalhorce erg in trek bij de Nederlandse drugshandelaren (narcotraficantes). Deze regio niet ver van de provinciale hoofdstad is gewild vanwege de ligging, het feit dat het makkelijk is om wiet te planten waarbij dit vanwege de omgeving moeilijk te traceren is en de regio het hele jaar door een gunstig klimaat heeft.

Daarnaast wonen er veel buitenlanders in deze regio die klaarblijkelijk sneller bereid zijn om in opdracht marihuana te planten en kweken om zo een extra zakcentje te verdienen. De drugshandelaren verkopen aan de potentiële kwekers de zaden, lampen en alles wat nodig is waarna ze de private kwekers beloven dat ze 100 keer meer zullen verdienen als de wiet gereed is om aan de drugshandelaren te verkopen die het thuis komen ophalen.

Het gaat niet alleen om particulieren maar blijkelijk ook om boeren die in deze regio en op andere plaatsen in de provincie Málaga wiet telen en daarmee meer verdienen dan met de traditionele plantages. Bij particulieren gebeurt de teelt ook vaak binnenshuis.

De politie is van deze praktijken op de hoogte en doet meerdere keren per jaar invallen zoals recent in Pizarra waar in een woning 1.855 wietplanten werden gevonden of in andere plaatsen zoals Ronda, Coín, Alhaurín el Grande, Álora, Ardales, Periana, Rincón de la Victoria, Cajiz (Vélez-Málaga), Arenas, Torrox, Frigiliana, Maro, Nerja en in de Axarquía regio.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 6 reacties
 1. Wat is de wereld toch verziekt en draait alles alleen maar om geld. De criminelen de wietkwekers (boeren etc.) schromen niet om alles te doen om maar grote woekerwinsten te maken.
  Dat leef woonomgevingen van eerlijke burgers straks niet meer belangrijk zijn zal hun een zorg zijn.
  Straks vechten zij weer een onderlinge strijd uit en vallen er misschien weer onschuldige
  slachtoffers.
  En als gaat om meer, meer en meer.

  1. Ja, Freek, de volgende Narcos op Netflix zal dan ook heten ¨Narcos Guadalhorce¨
   Te zien vanaf 2019 op dit kanaal!
   Toch wel een prestatie, eerst was er Columbia, toen Mexico en nu dus deze regio in de provincie Malaga!

   Overigens dat het vooral buitenlanders zijn die dit doen, dat wil er bij mij niet in. Wellicht dat de politie vooral achter de buitenlanders aan gaat, maar er zijn ook zat Spanjaarden die zeer actief in deze handel zijn en er aardig mee verdienen, tot het een keer mis gaat natuurlijk.

  2. Freek is een beetje afgunstig en links?
   Laat die boeren een beetje dorsen.
   Ga je druk maken om de farmaceutische industrie.
   Of bemoei je met je eigen leven.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken