Negatieve PCR-test om Spanje binnen te komen blijft maar kan worden bijgesteld

Negatieve PCR-test om Spanje binnen te komen blijft maar kan worden bijgesteld
Beeld: Europa Press

Negatieve PCR-test om Spanje binnen te komen blijft maar kan worden bijgesteld

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Spaanse minister van Buitenlandse Zaken Arancha Gonzalès Laya heeft nogmaals bevestigd dat ook Spaanse reizigers die uit het buitenland naar de familie in Spanje terugkeren met de feestdagen een verplichte negatieve PCR-test uitslag moeten laten zien om Spanje via het vliegveld binnen te mogen komen. De minister geeft toe dat het vervelend is maar het coronavirus kijkt niet naar het motief van reizen en of dat voor werk, vakantie of familiebezoek is.

UPDATE: Vanaf donderdag 10 december is het ook toegestaan om naast de negatieve PCR-test ook met een negatieve TMA-test Spanje via een vliegveld of haven binnen te komen. Die test moet ook maximaal 72 uur voor aankomst in Spanje gerealiseerd zijn. Naast het Engels en Spaans is het vanaf die datum ook toegestaan om de documenten in het Frans en Duits mee te nemen of in het Nederlands maar dan wel via een officieel vertaalbureau vertaald naar het Spaans. Voor kinderen onder de 6 jaar geldt ook geen negatieve test-eis meer. MEER INFORMATIE.

Sinds 23 november moet iedereen die via een vliegveld of haven Spanje binnenkomt de resultaten van een negatieve PCR-test die niet ouder mag zijn dan 72 uur voor aankomst in Spanje laten zien. Bij de regering weet men dat het een lastige, dure en vervelende maatregel is maar net zoals in andere landen die een soortgelijke PCR-test-eis hebben ingevoerd, is het een van de manieren om de import van corona-geïnfecteerde personen tegen te gaan.

Terwijl men bij de Spaanse regering wacht op een definitief antwoord van de Europese Unie en andere EU-landen voor wat betreft andere mogelijke corona-tests die als officieel aangenomen kunnen worden, zal de PCR-test-eis in Spanje blijven bestaan. 

Maar dat houdt niet in dat de regering kijkt naar aanpassingen zoals de tijdsduur voor vertrek (de 72 uur regel) en de taal waarin de documenten moeten zijn opgesteld (het Engels en Spaans).

LEESTIP: Spanje wacht op EU-goedkeuring rondom antigeentest om Spanje binnen te mogen

In plaats van de niet te controleren verplichte quarantaines bij binnenkomst in Spanje heeft de regering gekozen voor de negatieve PCR-tests als verplicht onderdeel om Spanje binnen te kunnen komen. 

Voorlopig geldt alleen de PCR-test als officiële door de EU goedgekeurde corona-test maar dat zou in de toekomst kunnen veranderen naar een PCR-test én een antigeen sneltest mochten de EU en EU-landen op dezelfde lijn komen te zitten.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.