Spaanse kustwacht moet Belg met zeilboot redden voor de kust van Mallorca

Spaanse kustwacht moet Belg met zeilboot redden voor de kust van Mallorca
Beeld: @salvamentogob / twitter

Spaanse kustwacht moet Belg met zeilboot redden voor de kust van Mallorca

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

PALMA – De Spaanse kustwacht heeft voor de kust van het Balearen eiland Mallorca een Belg met een zeilboot moeten redden. De Belg was met zijn zeilboot al 24 uur doelloos aan het ronddrijven omdat hij en geen gebruik kon maken van de zeilen en geen motor kon gebruiken om uit zijn situatie te komen. De redding vond plaats ten noordoosten van La Dragonera.

De kustwacht kreeg woensdagochtend een melding van de Belg dat hij met zijn zeilboot Calandranca Uno zonder zeil en motor op drift was geraakt voor de kust van La Dragonera. De kustwacht kwam meteen in actie en stuurde de Salvamar Libertas naar de plaats waar de man dreef. De Belg werd gevraagd fakkels bij de hand te houden om de exacte locatie aan te kunnen geven.

Er waren hoge golven waardoor de kustwacht moeilijkheden had om bij de zeilboot te komen. Daarom werd voor de zekerheid ook de helikopter Helimer 221 naar de plaats waar de Belg zich bevond gestuurd waardoor onderstaande video-opname gemaakt konden worden.

Eenmaal ter plaatse werd de Belg aan boord van de Salvamar Libertas gehaald en werd de zeilboot naar de haven van Port d’Andratx gesleept.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.