Toren van de Maagd Maria van de Sagrada Familia gekroond met verlichte ster

Toren van de Maagd Maria van de Sagrada Familia gekroond met verlichte ster
Beeld: @mbaragon45 / twitter

Toren van de Maagd Maria van de Sagrada Familia gekroond met verlichte ster

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

BARCELONA – De Sagrada Familia heeft na een ceremonie de verlichte ster die bovenop de 138 meter hoge ‘torre de la Virgen María’ (of de la Mare de Déu, in het Catalaans) staat in gebruik genomen. De ingebruikname viel samen met de feestdag Día de la Inmaculada Concepción (Onbevlekte Ontvangenis van Maria) op 8 december.

De 1,5 miljoen euro kostende ster van glas en metaal werd eerder al op de op een na hoogste 138 meter hoge toren van de Maagd Maria geplaatst maar werd op woensdag 8 december officieel na een ceremonie, een kerkmis en met duizenden nieuwsgierigen op straat in gebruik genomen door de ster en de toren eronder te verlichten toen het donker was geworden.

Het is een 12-puntige ster of ‘estrella’ die boven op de ‘torre de la Virgen María’ (of de la Mare de Déu, in het Catalaans) staat. De 12 punten meten elk 2,9 meter en vormen een structuur van 4 meter, met een diameter van 7,5 meter terwijl de ster in totaal 5,5 ton weegt.

De ster is gemaakt van getextureerd glas en heeft een roestvrijstalen structuur aan de randen. De zon wordt gedurende de dag gereflecteerd en verlicht de ster terwijl de schijnwerpers die aan de basis van de punten zijn geïnstalleerd, de ster van binnenuit verlichten in het donker.

De plaatsing van de 12-puntige ster wordt als een historisch feit gezien omdat dit het laatste stuk is dat in de 138 meter hoge toren wordt geplaatst waardoor de skyline van de stad Barcelona verandert. 

Vanwege de corona-pandemie kan de Sagrada Familia niet zoals gepland afgebouwd worden in 2026 om de dood van Antoni Gaudi 100 jaar daarvoor te eren maar staat deze nu gepland voor 2032, 150 jaar nadat op 19 maart 1882 de eerste steen van de Sagrada Familia werd gelegd.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.