skip to Main Content

Gouden Bal voor het tweede opeenvolgende jaar naar Lionel Messi

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VOETBAL – (Redactie) Voor het tweede opeenvolgende jaar heeft de Argentijnse en FC Barcelona speler Lionel Messi de gouden bal gewonnen. Messi kreeg 22,65% van alle stemmen terwijl de Spaanse spelers Iniesta op 17,36% en Xavi op 16,48% eindigden. Hoe dan ook, de gouden bal gaat naar FC Barcelona maar de illusie om een Spaanse speler met de gouden bal naar huis te laten gaan is niet gelukt. Messi, die de gouden bal uit handen van de trainer van het jaar 2009 Pep Guardiola kreeg, zelf is verbaasd over deze uitslag aangezien hijzelf de bal wel naar Iniesta of Xavi zag gaan vanwege hun uitstekende werk in de WK van 2010. Uiteindelijk vonden stemmers bestaande uit de aanvoerders van de nationale landenteams, de bondscoaches en sportjournalisten toch van mening dat Messi het afgelopen jaar het beste werk heeft verricht, met name in FC Barcelona waarmee hij de landstitel won en in de halve finale eindigde van de Champions League. Messi won in het voetbalseizoen 2010 ook al de gouden schoen vanwege het feit dat hij met 34 doelpunten de topscorer was van de Primera División en in totaal 60 doelpunten maakte in alle wedstrijden.

Als beste trainer werd de actuele Real Madrid trainer José Mourinho gekozen, daarmee pep Guardiola en Vicente del Bosque achter zich latende. De prijs kreeg Mourinho niet voor zijn werk bij Real Madrid maar vanwege het feit dat hij met het Italiaanse Internazionale drie prijzen binnen wist te halen in 2010, de Italiaanse competitie, de Italiaanse beker en de Champions League.

Daarnaast komen zes van de elf voetballers in het ideale elftal uit Spanje. Het gaat om Piqué, Puyol, Xavi, Iniesta, Villa en Casillas. Ook Messi, Cristiano Ronaldo, Sneijder, Maicon en Lucio zitten in het, volgens de FIFA, ideale elftal.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend