Search
menu
Search

Directrice asiel Torremolinos voor bijna 4 jaar naar de gevangenis voor het doden van honden en katten

Oeps ... foto ontbreekt!

Directrice asiel Torremolinos voor bijna 4 jaar naar de gevangenis voor het doden van honden en katten

Dit artikel is 7 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – De directrice van het gemeente asiel Parque Animal in Torremolinos, Carmen Marín (72), is veroordeeld tot drie jaar en negen maanden gevangenisstraf voor het doden van honderden gezonde honden en katten in het dierenasiel en daarnaast voor het vervalsen van documenten. De rechter in Málaga ziet het als bewezen dat de directrice zonder verdoving en zonder precisie de dodelijke injecties in de honden en katten plaatste. Het ergste is dat het in de meeste gevallen ging om een langzame en voor de dieren pijnlijke dood.

Carmen Martín is weliswaar nog steeds de directrice van het gemeente asiel van Torremolinos maar zal niet meer in die functie haar werkzaamheden kunnen uitvoeren en zal binnenkort uit haar functie worden gezet. Ze zal de komende 3 jaar en 9 maanden de cel ingaan voor het doden van honderden of duizenden gezonde honden en katten door deze spuiten te geven maar niet de goede hoeveelheden waardoor de arme beesten een pijnlijke dood stierven, puur en alleen om op kosten te besparen. Daarnaast acht de rechter het bewezen dat ze dit geprobeerd heeft te verdoezelen door met de papieren te frauderen waar ze tevens een boete voor heeft gekregen van bijna 20.000 euro.

Tijdens de rechtszaak bleef de directrice van het asiel in Torremolinos volhouden dat er helemaal geen 2.200 of meer gezonde honden en katten “vermoord” zijn in haar asiel en loopt dat aantal nog niets eens op naar 280 in drie jaar tijd. Mochten de dieren wel zijn gestorven dan is dat door slecht werk van de dierenartsen en niet door toedoen van haar want ze heeft naar eigen zeggen een fobie voor naalden waardoor ze zelf nooit de dodelijke injecties heeft kunnen geven, aldus Carmen Marín.

Lees ook: Directrice hondenasiel Torremolinos voor de rechter vanwege dood 2.200 honden en katten

Volgens de rechter waren er echter genoeg getuigenissen van medewerkers en vrijwilligers van het asiel en bewijzen verzamelt door agenten van Seprona (Guardia Civil) om de directrice tot een celstraf te veroordelen. De rechter is van mening dat de directrice de dieren om het leven heeft gebracht om plaats te maken in het asiel voor meer lucratieve activiteiten zoals het tegen betaling laten overnachten van honden en om op kosten te besparen door gezonde honden en katten “op te ruimen”.

Naast de directrice werd ook een andere medewerker, Felipe Barco Gamez (55), voor een jaar naar de gevangenis gestuurd met een geldboete van 3.600 euro voor zijn rol in de “moord” op de duizenden honden en katten in het asiel van Torremolinos – (Remco Stoffer)

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?