skip to Main Content
Aantal door buitenlanders gekochte woningen in 2017 weer gestegen

Aantal door buitenlanders gekochte woningen in 2017 weer gestegen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Het aantal woningen die door buitenlanders gekocht worden in Spanje is gedurende de eerste tien maanden van 2017 weer gestegen ten opzichte van 2016. In totaal werden er gedurende die periode volgens het onderzoek van BBVA Research 432.542 woningen verkocht, een stijging van 16,4% ten opzichte van de 371.561 woningen in dezelfde periode in 2016. Een 17% van deze woningen werd gekocht door buitenlanders.

De buitenlanders kochten gedurende de eerste tien maanden 66.190 woningen, een 15% meer dan gedurende dezelfde periode in 2016. De Britten zijn nog steeds de grootste groep kopers in Spanje maar de Brexit heeft invloed gehad op het koopgedrag en de aankopen in 2017 daalden licht ten opzichte van 2016. Achter de Britten staan de Fransen, Duitsers, Belgen en Italianen waarbij de Nederlanders niet voorkomen op de lijst wat betreft aankopen van woningen.

De buitenlanders kopen het liefst woningen langs de Middellandse Zeekust, in Madrid, op de Balearen en Canarische eilanden. De provincies Alicante en Málaga zijn de provincies waar de meeste woningen verkocht worden aan buitenlanders, gevolgd door Barcelona en Madrid. In die vier provincies bevindt zich 50% van alle aankopen die gedaan werden door buitenlanders.

In de provincies Alicante en Tenerife is het zelfs zo dat meer dan 50% van alle verkochte woningen werden gekocht door buitenlanders. Op de Balearen is dat 30% net zoals op Gran Canaria, in Málaga en Girona. In Madrid werd 9,2% van de woningen gekocht door buitenlanders en in Barcelona was dat 13%.

In Alicante steeg de woningverkoop aan buitenlanders met 10,5%, op het eiland Tenerife met 18,8%, op de Balearen eilanden 9,8% en in de provincie Málaga met 2,6%.

De gegevens van hierboven hebben betrekking op de eerste tien maanden van 2017 waarbij BBVA Research meent dat het jaar 2017 afgesloten zal worden met in totaal 520.000 verkochte woningen. Verwacht wordt dat dit aantal in 2018 verder zal stijgen naar 550.000 woningen waarvan ongetwijfeld ook weer een groot deel naar Buitenlanders zal aan.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken