skip to Main Content
Murcia heeft te maken gehad met 24 aardbevingen in 24 uur tijd

Murcia heeft te maken gehad met 24 aardbevingen in 24 uur tijd

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MURCIA – De deelstaat en provincie Murcia heeft afgelopen dinsdag te maken gehad met maar liefst 24 aardbevingen in slechts 24 uur tijd. Volgens de gegevens van het Spaanse Geografisch Instituut (IGN) werden er bevingen gemeten tussen de 1,5 en 3,4 op de schaal van Richter waarbij deze plaatsvonden in de omgeving van de dorpen Mula, Pliego, Albudeite en Lorca.

Het heeft deze dinsdag flink gerommeld in Murcia met maar liefst 24 aardbevingen waarvan er diverse ook gevoeld werden door de inwoners van deze regio. Nu komen er wel vaker aardbevingen voor in dit deel van Spanje maar zoveel in zo’n korte tijd is uitzonderlijk. Er moet wel bijgezegd worden dat de meeste van de bevingen niet echt zwaar waren en niet gevoeld werden maar er waren er diverse die tegen de kracht 3 op de Richter schaal of daarboven kwamen.

De zwaarste aardbeving had een kracht van 3,4 op de schaal van Richter en had als epicentrum de gemeente Albudeite. Deze beving vond plaats om 14.21 uur dinsdagmiddag op een diepte van 12 kilometer. Deze eerste beving werd gevolgd door een tweede met een kracht van 3 op de schaal van Richter om 16.45 uur en tevens op 12 kilometer diepte in dezelfde gemeente.

Dinsdagochtend om 6.03 uur had er al een aardbeving van 2,7 op de Richter schaal plaatsgevonden nabij de gemeente Librilla. Om 17.01 uur vond er een beving plaats van 2,5 op de schaal van Richter op slechts 2,5 kilometer diepte in de gemeente Pliego en niet veel later om 17.04 uur een beving van 2,2 op de Richter schaal in de gemeente Albudeite welke ook om 17.14 uur weer getroffen werd door een beving van 2,2 op de Richter schaal.

De overige aardbevingen vonden gedurende de dinsdag plaats in diverse gemeenten zoals de eerder genoemde Albudeite, Pliego en Librilla maar ook in Taberno, Mula en Lorca. De meeste van deze bevingen kwamen niet boven de 2 op de schaal van Richter en werden praktisch door niemand gevoeld. Bekijk hier alle aardbevingen op de kaart van Murcia.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken