skip to Main Content
Politie arresteert verdachten van diefstal vrachtwagen met 1.800 gasflessen in Madrid

Politie arresteert verdachten van diefstal vrachtwagen met 1.800 gasflessen in Madrid

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De Policía Nacional heeft twee verdachten aangehouden van de diefstal van een vrachtwagen met daarop 1.800 butaan- en propaangasflessen. Die diefstal vond plaats in december en ook al meende de politie dat het niet om een terroristische actie ging werd er toch met alle mankracht gezocht naar de potentieel gevaarlijke lading. Uiteindelijk bleek het te gaan om wat de politie altijd al dacht, economische winst.

Er zijn door agenten van de Policía Nacional twee 44-jarige en 43-jarige mannen aangehouden voor de diefstal van een vrachtwagen die geladen was met meer dan 1.800 butaan- en propaangasflessen. Deze diefstal vond plaats in december op een parkeerplaats in de Madrileense wijk Vicalvaro.

Alle alarmbellen gingen af na de diefstal omdat de ontploffing van de terroristen en tientallen gasflessen in de provincie Tarragona nog in het geheugen zit. Ondanks dat de politie vanaf het begin meende dat het niet om een actie van terroristen ging zette men toch alles op alles om de gasflessen terug te vinden.

De diefstal van 1.193 butaangasflessen en 650 propaangasflessen gebeurde in december op een parkeerplaats in Madrid. Sinds die diefstal was elk spoor naar het voertuig en de lading zoek maar deze dinsdag kon de politie in een loods in Mejorada del Campo het motorblok van de bestelbus/vrachtwagen achterhalen waarbij ook de twee verdachten werden aangehouden. De butaan- en propaangasflessen zijn niet gevonden maar die zijn waarschijnlijk op de zwarte markt verkocht aangezien het doel blijkbaar altijd economisch is geweest. Het onderzoek duurt voort.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken