skip to Main Content
Aan de boom hangende testikels van everzwijn gevonden in Lloret de Mar
PACMA

Aan de boom hangende testikels van everzwijn gevonden in Lloret de Mar

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

GERONA – Een wandelaar heeft in het bosgebied van Can Sota in de badplaats Lloret de Mar aan de Costa Brava testikels gevonden die hoog in een boom waren opgehangen. Zoals het er nu naar uitziet gaat het om een deel van het lichaam van een everzwijn (jabalí) dat waarschijnlijk door een jager is neergeschoten en het mannelijke lichaamsdeel heeft verwijderd.

De wandelaar die de testikels vond heeft de gemeente verwittigd die meteen de politie erop af stuurde om het lichaamsdeel weg te halen en een onderzoek te starten. Waarschijnlijk gaat het om jagers die een everzwijn hebben neergeschoten en ter plaatse in het bos hebben toegetakeld om de testikels te verwijderen.

Volgens de gemeente is het verwijderen van de testikels van een pas neergeschoten dier iets dat vaker gebeurt om zo te voorkomen dat de geur van het dier wordt overgedragen aan het vlees wat vaak gebruikt wordt om te eten. Wat niet normaal is, is het ophangen van de testikels in een boom langs een wandelpad waar mensen dagelijks langskomen.

De gemeente heeft contact opgenomen met de lokale jagersvereniging om aan te geven dat dit soort praktijken niet zijn toegestaan. De Partij voor de Dieren PACMA in Catalonië denkt dat het om een provocerende actie gaat van jagers en eist van de gemeente dat er een onderzoek komt om de schuldigen te achterhalen en verbalen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 14 reacties
 1. Moeten we dit nu echt als serieus nieuws zien?
  Iedere dag worden er minimaal 500 varkens gedood in Nederland en wij moeten ons hierover druk maken?
  legt u mij eens uit, wt is het verschil tussen een Nederlands varken en een Spaans varken.
  En graag deze keer voor de verandering wel reageren

  1. Er worden per dag gemiddeld 30.000 varkens geslacht in NL. Om precies te zijn per jaar: 641.163.900 dieren; per dag: 1.756.613 dieren; per uur: 73.192

 2. Groot nieuws: varkenskloten in een boom langs het wandelpad ! Man man, …Stoffer ! Is dit nu echt de moeite van het vertalen waard ? ‘t Is blijkbaar komkommertijd in Catalonië.

  1. Niet zo zeuren Miel, nieuws is nieuws en dit zie je niet elke dag. Aangezien er veel NL en BE mensen wonen in Lloret de Mar is het voor hen wel regionaal nieuws zodat ze weten dat ze dit kunnen aantreffen als ze in de bossen gaan wandelen. En nee het is geen komkommertijd (die uit Almeria komen) in Catalonië, er is meer dan genoeg onzin te plaatsen maar daar zouden we jou en diverse anderen alleen maar een plezier mee doen he.

   1. Nieuws is nieuws en wanneer je een artikel niet interessant vindt ( iedereen heeft andere interesses ), dan lees je het gewoon niet.
    Ik ben de redactie dankbaar voor hun inzet en de dagelijkse info.

   2. Je kan het Miel niet kwalijk nemen redactie…..
    Hij dacht dat het zijn eigen noten waren in die boom, maar toen hij zijn bril goed had staan, zag hij wel dat deze noten wel iets groter waren dan de zijne….
    Maar om nou te zeggen dat men dit kan aantreffen in de bossen ??? Straks gaat iedereen het bos in.
    Welke gek wil nu de albondigas van Miel gaan lopen bekijken??

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken