skip to Main Content
Eerste sneeuw van dit jaar gevallen op Mallorca
Twitter

Eerste sneeuw van dit jaar gevallen op Mallorca

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

PALMA – De hoogst gelegen delen van het Balearen eiland Mallorca hebben deze donderdagochtend te maken gehad met de eerste sneeuwval van dit jaar. Het komt wel vaker voor dat het in de Sierra de Tramuntana sneeuwt en de koudegolf die over de eilanden trekt heeft ervoor gezorgd dat er genoten kan of kon worden van de sneeuw.

Het gaat slechts om een dun laagje van enkele centimeters maar de regionale weerdienst meent dat er meer sneeuw kan gaan vallen de komende dagen. Op de MA-10 weg tussen Sóller en Fornalutx moesten automobilisten met sneeuwkettingen rijden, niet vanwege de sneeuw maar vanwege het ijs op het wegdek.

De eerste sneeuwval werd dit jaar gezien op zo’n 800 meter hoogte in het noorden van het eiland. De sneeuwgrens ligt voor deze donderdag op 800 meter maar kan in de loop van de dag en op vrijdag dalen naar 300 meter, aldus de Spaanse weerdienst Aemet. Daarnaast kan er een storm over het eiland trekken wat gepaard kan gaan met hagel. Ook de zee is erg wild met hoge golven bij alle Balearen eilanden.

 

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken