Tweede meisje sterft na ongeluk met opblaasbaar springkasteel in Valencia

Tweede meisje sterft na ongeluk met opblaasbaar springkasteel in Valencia
Beeld: @BombersValencia / twitter

Tweede meisje sterft na ongeluk met opblaasbaar springkasteel in Valencia

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

VALENCIA – Afgelopen 4 Januari nam een feria in Mislata (Valencia) een trieste wending. Een opblaasbaar springkasteel (castillo hinchable) werd er de lucht in geslingerd door een windhoos, waarbij 9 kinderen gewond raakten. Twee van de kinderen waren in kritieke toestand, en nu gisteren ook het tweede meisje het leven liet is de gemeenschap in rouw.

In Mislata, in de provincie Valencia, sloeg het noodlot afgelopen 4 januari toe. Omstreeks 20 uur gooide een hevige windhoos het springkasteel op een lokale feria de lucht in, waarbij een dozijn kinderen gewond raakten. Twee kleine meisjes waren er het ergst aan toe. Ze kwamen op hun hoofd terecht. Het eerste meisje was 8 jaar oud en stierf op 5 januari in het ziekenhuis. Het tweede meisje lag tot nu toe op de afdeling intensieve zorgen van het ziekenhuis van Valencia, en kwam jammer genoeg afgelopen zondag ook te overlijden.

De burgemeester van Mislata, Carlos Fernández Bielsa, toonde zich geschokt door het onfortuinlijke ongeluk. In een bericht op Twitter getuigde hij zijn steun aan de slachtoffers en hun familie, en bedankte hij het verplegend personeel, de brandweer en de veiligheidsdiensten voor hun professionele aanpak. Ook gisteren drukte hij zijn medeleven met de familie uit via het sociale netwerk. 

Agenten van de wetenschappelijke afdeling onderzoeken nu of het springkasteel volgens de veiligheidsnormen was vastgemaakt. Volgens die normen moeten dergelijk attracties aan de grond zijn bevestigd of, indien dat niet mogelijk is, aan vaststaande elementen. Volgens de eerste resultaten was dat wel het geval. Ook was er voor Mislata geen wind hoger dan 38 kilometer per uur voorspeld, wat de maximumnorm is voor het in gebruik nemen van een springkasteel. Met de dood van de twee meisjes ligt het slachtofferaantal van deze attractie nu op vijf kinderen gedurende de afgelopen vijf jaar.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.