Search
menu
Search

Tweede meisje sterft na ongeluk met opblaasbaar springkasteel in Valencia

Tweede meisje sterft na ongeluk met opblaasbaar springkasteel in Valencia
Beeld: @BombersValencia / twitter

Tweede meisje sterft na ongeluk met opblaasbaar springkasteel in Valencia

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – Afgelopen 4 Januari nam een feria in Mislata (Valencia) een trieste wending. Een opblaasbaar springkasteel (castillo hinchable) werd er de lucht in geslingerd door een windhoos, waarbij 9 kinderen gewond raakten. Twee van de kinderen waren in kritieke toestand, en nu gisteren ook het tweede meisje het leven liet is de gemeenschap in rouw.

In Mislata, in de provincie Valencia, sloeg het noodlot afgelopen 4 januari toe. Omstreeks 20 uur gooide een hevige windhoos het springkasteel op een lokale feria de lucht in, waarbij een dozijn kinderen gewond raakten. Twee kleine meisjes waren er het ergst aan toe. Ze kwamen op hun hoofd terecht. Het eerste meisje was 8 jaar oud en stierf op 5 januari in het ziekenhuis. Het tweede meisje lag tot nu toe op de afdeling intensieve zorgen van het ziekenhuis van Valencia, en kwam jammer genoeg afgelopen zondag ook te overlijden.

De burgemeester van Mislata, Carlos Fernández Bielsa, toonde zich geschokt door het onfortuinlijke ongeluk. In een bericht op Twitter getuigde hij zijn steun aan de slachtoffers en hun familie, en bedankte hij het verplegend personeel, de brandweer en de veiligheidsdiensten voor hun professionele aanpak. Ook gisteren drukte hij zijn medeleven met de familie uit via het sociale netwerk. 

Agenten van de wetenschappelijke afdeling onderzoeken nu of het springkasteel volgens de veiligheidsnormen was vastgemaakt. Volgens die normen moeten dergelijk attracties aan de grond zijn bevestigd of, indien dat niet mogelijk is, aan vaststaande elementen. Volgens de eerste resultaten was dat wel het geval. Ook was er voor Mislata geen wind hoger dan 38 kilometer per uur voorspeld, wat de maximumnorm is voor het in gebruik nemen van een springkasteel. Met de dood van de twee meisjes ligt het slachtofferaantal van deze attractie nu op vijf kinderen gedurende de afgelopen vijf jaar.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?