Restaurant in Spanje zet sperma op de menukaart

Restaurant in Spanje zet sperma op de menukaart
Beeld: Kiro Sushi / Twitter

Restaurant in Spanje zet sperma op de menukaart

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

LOGROÑO – Het is de eerste keer dat een restaurant in Spanje sperma op de menukaart heeft staan. Het gaat uiteraard niet om sperma van de mens maar van vissen. Het sperma heeft een ook wat nettere naam, te weten “Shikaro” wat in het Japans “witte kinderen” wil zeggen. Deze Japanse delicatesse wordt aangeboden in het restaurant Kiro Sushi in Logroño, de hoofdstad van de La Rioja regio.

In het Spaans heeft de naam “shikaro” “semen de bacalao” gekregen wat omschreven kan worden als “la lecha”. In het Nederlands heet deze Japanse delicatesse “hom” wat het sperma is van mannelijke vissen. Dit hom wordt normaal gesproken over het kuit van de vrouwtjes vis gespoten door de mannetjes vis. Zowel het kuit alsook de hom zijn eetbaar voor de mens.

Weliswaar biedt het Japanse restaurant Kiro Sushi in Logroño dit Japanse ingrediënt aan maar is de kabeljauw-sperma afkomstig uit IJsland. In dit geval gaat het dus om het sperma of hom van een kabeljauw maar er bestaat ook hom van octopus, kogelvis (fugu) en zeeduivel waarbij deze allemaal gezien worden als delicatessen.

Degenen die het hebben geprobeerd beschrijven een smaak tussen zoet en zout die doet denken aan mosterd of tonijnvlees, afhankelijk van de herkomst. De textuur is ahem, melkachtig en kenners zeggen dat het een geweldige bron van eiwitten is. Het vissperma is het mannelijke equivalent van de viskuit, de kaviaar van de Wolga.

Restaurant in Spanje zet sperma op de menukaart
Wikimedia

Het restaurant Kiro Sushi wordt door experts “de beste sushibar” in Spanje genoemd. Gasten moeten soms zeven maanden wachten om een ​​van de tien gasten te zijn van de L-vormige bar die de 42-jarige Michelin-ster kok Féliz Jiménez onder controle heeft.

Kiro Sushi boeit niet alleen de critici van Michelin, maar ook het publiek: van de 286 beoordelingen die werden ontvangen op Tripadvisor beoordelen 239 het met de hoogste score: “excellent”. En dat terwijl ze het kabeljauw-sperma nog niet hebben geprobeerd. Mocht men het vis-sperma niet lekker vinden dan is de smaak altijd nog weg te spoelen met een van de geweldige La Rioja wijnen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.