skip to Main Content
Social Media rapport Instagram 2018 in Spanje
123rf

Social Media rapport Instagram 2018 in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Onderzoeksbureau Primetag publiceert elk jaar een gedetailleerd rapport wat betreft de sociale media netwerken waaronder Instagram en wat deze smartphone app allemaal teweeg brengt in Spanje. Uit de onderzoeksgegevens is op te maken welke Spanjaard/Spaanse de meeste volgers heeft onderverdeeld per categorie etc. Daarnaast kan ook gekeken worden welke Spaanse bestemming/stad de meeste likes of mentions heeft gehad in 2018.

Volgers

Wat betreft aantal volgers is de Real Madrid verdediger Sergio Ramos de “rey” met 29,4 miljoen volgers op Instagram. Als tweede op de lijst staat Andrés Iniesta met 27,5 miljoen volgers gevolgd door de verdediger van FC Barcelona Gerard Pique met 16,9 miljoen “seguidores”, Isco Alarcón met 16,7 miljoen volgers en de zanger Enrique Iglesias met 13,9 miljoen volgers.

Foto’s

Als meest gedeelde foto’s op Instagram staan drie foto’s van Sergio Ramos, de Spaanse voetballer die ook de meeste volgers heeft in Spanje. Uiteraard hebben de drie foto’s die het meest werden gedeeld of waar de meeste reacties op kwamen ook met voetbal te maken met op de eerste plaats een foto van Ramos met de Champions League trofee, op de tweede plaats een foto waarbij Ramos een doelpunt met Cristiano Ronaldo viert en als derde foto Sergio Ramos met het shirt van het Spaanse voetbalelftal.

Steden

Als er gekeken wordt naar de Spaanse steden of bestemmingen die het meest populair zijn op Instagram dan is Madrid de nummer één met 65.345 meldingen, gevolgd door Barcelona 36.800 meldingen, Valencia (9.982), Sevilla (8.911), Málaga (7.607), Ibiza (6.028), Zaragoza (5.816), Marbella (4.345), Palma de Mallorca (4.247), Murcia (3.538), Córdoba (3.319), Alicante (2.969), A Coruña (2.938), Granada (2.912) en Bilbao (2.813).

Primetag

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken