Social Media rapport Instagram 2018 in Spanje

Social Media rapport Instagram 2018 in Spanje
Beeld: 123rf

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Onderzoeksbureau Primetag publiceert elk jaar een gedetailleerd rapport wat betreft de sociale media netwerken waaronder Instagram en wat deze smartphone app allemaal teweeg brengt in Spanje. Uit de onderzoeksgegevens is op te maken welke Spanjaard/Spaanse de meeste volgers heeft onderverdeeld per categorie etc. Daarnaast kan ook gekeken worden welke Spaanse bestemming/stad de meeste likes of mentions heeft gehad in 2018.

Volgers

Wat betreft aantal volgers is de Real Madrid verdediger Sergio Ramos de “rey” met 29,4 miljoen volgers op Instagram. Als tweede op de lijst staat Andrés Iniesta met 27,5 miljoen volgers gevolgd door de verdediger van FC Barcelona Gerard Pique met 16,9 miljoen “seguidores”, Isco Alarcón met 16,7 miljoen volgers en de zanger Enrique Iglesias met 13,9 miljoen volgers.

Foto’s

Als meest gedeelde foto’s op Instagram staan drie foto’s van Sergio Ramos, de Spaanse voetballer die ook de meeste volgers heeft in Spanje. Uiteraard hebben de drie foto’s die het meest werden gedeeld of waar de meeste reacties op kwamen ook met voetbal te maken met op de eerste plaats een foto van Ramos met de Champions League trofee, op de tweede plaats een foto waarbij Ramos een doelpunt met Cristiano Ronaldo viert en als derde foto Sergio Ramos met het shirt van het Spaanse voetbalelftal.

Steden

Als er gekeken wordt naar de Spaanse steden of bestemmingen die het meest populair zijn op Instagram dan is Madrid de nummer één met 65.345 meldingen, gevolgd door Barcelona 36.800 meldingen, Valencia (9.982), Sevilla (8.911), Málaga (7.607), Ibiza (6.028), Zaragoza (5.816), Marbella (4.345), Palma de Mallorca (4.247), Murcia (3.538), Córdoba (3.319), Alicante (2.969), A Coruña (2.938), Granada (2.912) en Bilbao (2.813).

Primetag

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.