Social Media rapport Instagram 2018 in Spanje

Social Media rapport Instagram 2018 in Spanje
Beeld: 123rf

Social Media rapport Instagram 2018 in Spanje

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Onderzoeksbureau Primetag publiceert elk jaar een gedetailleerd rapport wat betreft de sociale media netwerken waaronder Instagram en wat deze smartphone app allemaal teweeg brengt in Spanje. Uit de onderzoeksgegevens is op te maken welke Spanjaard/Spaanse de meeste volgers heeft onderverdeeld per categorie etc. Daarnaast kan ook gekeken worden welke Spaanse bestemming/stad de meeste likes of mentions heeft gehad in 2018.

Volgers

Wat betreft aantal volgers is de Real Madrid verdediger Sergio Ramos de “rey” met 29,4 miljoen volgers op Instagram . Als tweede op de lijst staat Andrés Iniesta met 27,5 miljoen volgers gevolgd door de verdediger van FC Barcelona Gerard Pique met 16,9 miljoen “seguidores”, Isco Alarcón met 16,7 miljoen volgers en de zanger Enrique Iglesias met 13,9 miljoen volgers.

Foto’s

Als meest gedeelde foto’s op Instagram staan drie foto’s van Sergio Ramos, de Spaanse voetballer die ook de meeste volgers heeft in Spanje. Uiteraard hebben de drie foto’s die het meest werden gedeeld of waar de meeste reacties op kwamen ook met voetbal te maken met op de eerste plaats een foto van Ramos met de Champions League trofee, op de tweede plaats een foto waarbij Ramos een doelpunt met Cristiano Ronaldo viert en als derde foto Sergio Ramos met het shirt van het Spaanse voetbalelftal.

Steden

Als er gekeken wordt naar de Spaanse steden of bestemmingen die het meest populair zijn op Instagram dan is Madrid de nummer één met 65.345 meldingen, gevolgd door Barcelona 36.800 meldingen, Valencia (9.982), Sevilla (8.911), Málaga (7.607), Ibiza (6.028), Zaragoza (5.816), Marbella (4.345), Palma de Mallorca (4.247), Murcia (3.538), Córdoba (3.319), Alicante (2.969), A Coruña (2.938), Granada (2.912) en Bilbao (2.813).

Primetag
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.