Meer dan 3 miljoen positief geteste personen in Spanje

Meer dan 3 miljoen positief geteste personen in Spanje
Beeld: 123rf

Meer dan 3 miljoen positief geteste personen in Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 12 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het aantal officieel geregistreerde positief op corona geteste personen is gestegen naar meer dan 3 miljoen. Het realistisch aantal besmette of geïnfecteerde personen kan waarschijnlijk meer dan 6 miljoen zijn maar bij lang niet iedereen is een test uitgevoerd en veel mensen hebben zelf geen symptomen gehad maar ze waren wel besmettelijk. 

Op 10 januari 2021 steeg het aantal positieve coronatests naar 2.050.360 maar nu slechts één maand verder is dat aantal inmiddels gestegen naar 3.005.487. Dat is dus circa 1 miljoen nieuwe positief geteste personen meer in slechts één maand.

Ter vergelijking, op 21 oktober 2020 werd de grens van 1 miljoen positieve coronatests overschreden en het duurde tot 7 januari om de grens van 2 miljoen positieven te bereiken. Dat was een tijdsbestek dus van ongeveer 3 maanden. 

Conclusie is dus dat de feestdagen en wellicht ook de corona-varianten ervoor gezorgd hebben dat er in 30 dagen tijd 1 miljoen positieve coronatests bij zijn gekomen in Spanje.

Corona-doden

Wat betreft het aantal corona-doden steeg dat op dinsdag met 766 naar een totaal van 63.061 personen die sinds de aanvang van de corona-crisis door Covid zijn overleden. 

Op 10 januari 2021 stonden er nog 51.874 corona-doden geregistreerd maar dat is dus één maand later gestegen naar 63.061 corona-doden, een stijging van 11.187 overleden personen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.