1,3 miljoen handtekeningen tegen opoffering 32 honden na wetenschappelijk experiment in Madrid

1,3 miljoen handtekeningen tegen opoffering 32 honden na wetenschappelijk experiment in Madrid
Beeld: @yoanimal_p / twitter

1,3 miljoen handtekeningen tegen opoffering 32 honden na wetenschappelijk experiment in Madrid

MADRID – Via de website Change.org zijn maar liefst 1,29 miljoen handtekeningen verzameld om de dood van 32 honden na wetenschappelijke experimenten te stoppen. We hebben er al vaker over geschreven en blijkbaar zijn er bijna 1,3 miljoen mensen die willen dat de 32 honden niet gedood worden. De initiatiefnemers van deze actie willen doorgaan met het verzamelen van handtekeningen want als ze de 1,5 miljoen halen dan is dat het hoogste aantal handtekeningen ooit bij een Change.org-actie .

Ondanks de protesten, de Change.org-actie en de uitgebreide nationale en internationale media aandacht, zullen 32 van 38 honden die in een laboratorium in Madrid gebruikt worden voor een wetenschappelijk onderzoek in opdracht van de Universiteit van Barcelona, dit waarschijnlijk niet overleven. Zes van de honden worden echter na de testen in adoptie gedaan en hebben het ‘geluk’ de experimenten te overleven.

Volgens het laboratorium is het ‘noodzakelijk’ om necropsie uit te voeren op 32 van de 38 honden om hun weefsels te bestuderen voordat medicijnen op mensen getest kunnen worden. 6 honden die in de eerste fase gebruikt worden zullen dat overleven en in adoptie worden gedaan.

De honden worden gebruikt om een antifibrotisch geneesmiddel voor de behandeling van leverfibrose en myelofibrose te testen voordat dit op mensen getest kan worden, zo schrijven de Parque Científico de Barcelona en de Universidad de Barcelona in een gezamenlijk persbericht waarin de procedure van het onderzoek wordt uitgelegd.

Volgens beide instellingen zijn dit ziekten met een toenemende incidentie. In Europa treft leverfibrose ongeveer 2,1% van de bevolking en myelofibrose, tussen 1 en 9 op de 100.000 inwoners. Momenteel is er geen efficiënte behandeling beschikbaar, aldus het persbericht.

Ondanks de sociale afkeer van het gebruik van dieren zoals honden en katten voor wetenschappelijk onderzoek en experimenten, gebeurt dit in Spanje en andere Europese landen vaker. Daar hebben we HIER al uitgebreid over geschreven in een artikel. Zo werden in 2020 in Spanje 789 honden en 779 katten gebruikt bij onderzoeken. Maar dat gebeurt niet alleen in Spanje maar ook in Nederland met 803 honden en 604 katten en in België met 1.496 honden en 253 katten in 2020.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.