skip to Main Content

Activisten Greenpeace dumpen 4.000 kilo afval voor Spaanse ministerie van milieu

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Redactie) Activisten van Greenpeace hebben donderdag meer dan 4.000 kilo aan afval gedumpt voor de deuren van het Spaanse ministerie van milieu. Met deze actie wil Greenpeace een wijziging in het plan voor afvalverwerking en verontreinigde grond wat afgelopen vrijdag werd goedgekeurd door het Spaanse parlement.

De activisten, gekleed in fel-oranje overalls, hielden pamfletten omhoog met daarop de tekst “Esta Ley quema el futuro” en “Incineración no” oftewel deze wet verbrand de toekomst en verbranding nee! Volgens de woordvoerder van Greenpeace, Julio Barea, is het afval wat men ophaalt in Madrid gemengd en wordt dit verbrand of begraven, acties die tegen de Europese weten uit Brussel zijn. Maar liefst 85% van het Madrileense afval wordt op deze manier verwerkt, iets wat door de aanpassing van de huidige wet alleen maar nog makkelijker is geworden.

Volgens Greenpeace is de 4.000 kilo afval die men donderdag voor de deur van het ministerie dumpte precies het aantal afval wat 3.000 Spaanse huishoudens op een dag genereren. Dit om een idee te geven van de hoeveelheid afval wat heel Spanje dagelijks moet verwerken.  Volgens Greenpeace is Spanje het land waar het minst aan recyclen wordt gedaan en houdt het land zich niet aan de Europese richtlijnen.

Met het storten van de 4 ton aan afval wilde Greenpeace de mensen op een visuele manier duidelijk maken wat het probleem is en dat er wat aan gedaan moet worden wil Spanje niet verdrinken in hun eigen afval.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend