skip to Main Content

Bosnische bende die kinderen liet stelen opgepakt in Barcelona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Kim Brink) Het verhaal over een bende die kinderen laat stelen lijkt misschien iets wat alleen nog voorkomt in de armste landen ver weg, of in de film Slumdog Millionaire. Maar het gebeurt ook nog in Europa. De Spaanse politie heeft een Bosnische bende opgerold die in Barcelona en Parijs dagelijks ongeveer 50 kinderen had rondlopen die voor hun moesten stelen.

Stelen of de prostitutie in was het dreigement waarmee de jongeren werden gedwongen om uit stelen te gaan. De kinderen kwamen vooral, net als hun ‘bazen’, uit Bosnië. Met valse documenten werden ze de grens over gesmokkeld. De bende verdiende tot 40.000 euro per week, en dat bedrag werd hoger wanneer er gestolen auto’s werden verkocht.

De groep die nu opgepakt is in Barcelona is onderdeel van een groter netwerk waarvan de leiders in steden in Belgie en Frankrijk in de zomer van vorig jaar al opgepakt werden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend