skip to Main Content

Dreigende vliegveld staking heeft nu al gevolgen, toeristen boeken Reizen om

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Redactie) Volgens de Spaanse reissector heeft de dreiging van mogelijke stakingen van het AENA personeel op de vliegvelden nu al gevolgen bij de boekingen van buitenlandse toeristen. Volgens de Spaanse media komen er veel minder reserveringen binnen en zijn buitenlandse toeristen op zoek naar alternatieve landen om hun zomervakantie zonder problemen door te brengen. De Spaanse overheid en AENA hebben donderdag geprobeerd om tot een overeenkomst te komen rondom de privatisering van veel van AENA’s diensten en personeel maar dat liep op niets uit.

AENA medewerkers hebben deze week de kalender bekend gemaakt met daarop de dagen dat men gedurende de komende vijf maanden wil gaan staken mocht de Spaanse overheid doorgaan met de plannen om AENA te privatiseren. Volgens de vertegenwoordigers van AENA om zowel de arbeiders maar belangrijker nog de reizigers te beschermen. Precies die reizigers zien dat niet zo en zijn absoluut niet blij dat de AENA medewerkers willen gaan staken en zo de vakantiedagen van de Spanjaarden en buitenlandse toeristen verstoren.

Afgelopen december waren het de luchtverkeersleiders die via een verdekte staking het land plat wist te leggen waardoor zelfs het leger het commando van de Spaanse vliegvelden moest overnemen. Dit willen de vakantiegangers niet weer meemaken en ook buitenlandse toeristen vrezen de stakingen en zijn dus op zoek naar andere bestemmingen.

Hoe het allemaal zal aflopen en of de stakingen doorgaan zal binnenkort moeten blijken aangezien beide partijen zeker weten vaker rondom de tafel zullen gaan zitten om tot een overeenkomst te komen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend