skip to Main Content

Gran Canaria verbreekt record wat betreft toeristen aantallen in februari

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

GRAN CANARIA – (Redactie) Het Canarische eiland Gran Canaria heeft in februari 289.573 toeristen op bezoek gehad, een absoluut record. Nooit eerder registreerde het Canarische eiland zo’n groot aantal toeristen in de maand februari. In totaal is het aantal toeristen in de tweede maand van het jaar met 18,72% toegenomen ten opzichte van dezelfde maand in 2010, zo’n 45.670 mensen meer aldus het Patronato de Turismo van het eiland.

De meeste buitenlandse toeristen kwamen uit Scandinavië en Duitsland met een toename van 25,4% ten opzichte van februari vorig jaar. Dankzij de onrusten in landen als Tunesië en Egypte zijn veel buitenlanders naar de Canarische eilanden op vakantie gegaan aangezien hier een zongarantie geldt.

Canarische eilanden

Over het algemeen hebben de onrusten in de Noord Afrikaanse landen voor toenames in het aantal toeristen gezorgd op alle Canarische eilanden, met name Gran Canaria, Tenerife, Fuerteventura en Lanzarote. Zoals eerder vermeld steeg het aantal toeristen in februari op Gran Canaria met bijna 19%, net zoals op Tenerife terwijl er op Lanzarote 16% en op La Palma 8% meer toeristen kwamen. De groei wat betreft toeristen in februari werd echter waargenomen op Fuerteventura waar maar liefst 47% meer toeristen arriveerden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend