skip to Main Content

Iberdrola opent grootste windmolenpark van Zuid-Europa in Huelva

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

HUELVA – (Redactie) De Spaanse energieleverancier Iberdrola zet stevig in op schonere energie met de opening van het grootste windmolenpark van Zuid-Europa in Huelva. Het park met de naam El Andévalo kan in totaal zo’n 292 MW leveren, genoeg om 400.000 inwoners oftewel 140.000 huishoudens van groene stroom te voorzien op jaarbasis.

Iberdrola heeft in het nieuwe windmolenpark in Huelva meer dan 400 miljoen euro geïnvesteerd, een enorm bedrag wat bij de reeds 3 miljard die het bedrijf in Andalucía de afgelopen jaren heeft geïnvesteerd, kan worden opgeteld. Het complex El Andévalo bestaat uit acht kleinere windmolenparken gelegen tussen de gemeentes El Almendro, Alosno, San Silvestre en Puebla de Guzmán, allen in het zuiden van de provincie Huelva. Iberdrola, met de groene stroom divisie Iberdrola Renovables, is met deze nieuwe investering meteen de grootste groene stroom leverancier van Andalucía geworden met 851 MW. In heel Spanje heeft het internationale bedrijf 27 soortgelijke parken staan waar Iberdrola meer dan 5.700 MW aan stroom produceert.

Op dit moment bestaat er in heel Europa slechts een ander windmolenpark wat het zojuist geopende park in Huelva overtreft, het Schotse Whitelee met 322 MW, ook eigendom van Iberdrola.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend