skip to Main Content

Restaurant Marbella waarvan eigenaar roken toeliet na bijna een maand weer open

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MARBELLA – (Redactie) Het restaurant Asador de Guadalmina is na een vier weken gesloten te zijn geweest weer opengegaan voor het publiek. De Junta de Andalucía had het restaurant gesloten vanwege het feit dat de eigenaar, José Eugenio Arias-Camisón, zijn klanten, ondanks de nieuwe antitabakswet die in januari van kracht werd, gewoon liet roken in zijn restaurant. Ondanks zijn felle strijd en weigering om de wet na te leven, werd de eigenaar gedwongen zijn zaak te sluiten om zo een enorme bekeuring en eventuele celstraf te voorkomen.

De eigenaar van het Marbella restaurant Asador de Guadalmina was sinds het begin van de nieuwe antirookwet al tegen het feit dat de overheid bepaalde dat er niet in zijn lokaal gerookt mocht worden. Hij was dan ook de eerste die openlijk in de landelijke pers terecht kwam als wet-weigeraar. Uiteindelijk moest José Eugenio wel zijn zaak sluiten aangezien de Junta de Andalucía meerdere waarschuwingen had gegeven en een geldboete van minstens 150.000 euro zou geven en eventuele gevangenisstraf. Uiteindelijk besloot hij dus om de zaak te sluiten, mede vanwege het feit dat hij zijn familie het niet aan kon doen om naar de gevangenis te gaan.

José Eugenio zegt dat hij bijna 500.000 handtekeningen bij elkaar heeft verzameld om zo naar het hooggerechtshof te stappen om de overheid zo ver te krijgen dat de wet weer teruggedraaid wordt. Of dat gaat lukken wordt betwijfeld maar José Eugenio gaat in ieder geval door met zijn strijd en ongetwijfeld zal hij en zijn restaurant (wellicht reclame?) nog wel eens in de landelijke pers verschijnen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend